Zahvaljujoč dobrim finančnim uspehom bodo Audijevi delavci letos prejeli precej večji letni dodatek. Foto: Audi
Zahvaljujoč dobrim finančnim uspehom bodo Audijevi delavci letos prejeli precej večji letni dodatek. Foto: Audi

Majska izplačila plač bodo za 60 tisoč Audijevih zaposlenih, ki delajo v tovarnah v Ingolstadtu in Neckarsulmu precej bolj bogata kot po navadi. Nemški proizvajalec jim bo ob odličnih prodajnih uspehih preteklega leta v zahvalo poleg redne plače izplačal 4.770 evrov nagrade. Letošnji dodatek so zahvaljujoč večjim prihodkom in večjemu dobičku povečali za več kot 50 odstotkov v primerjavi z lanskim, ki je znašal 3.150 evrov.

Od leta 2011
Ob tem je član uprave Audi AG, Wendelin Göbel povedal, da se njihovi zaposleni vsak dan 100-odstotno zavzemajo za podjetje, s to nagrado pa se jim želijo zahvaliti za njihov trud in lojalnost. Lani so zaposleni prejeli 3.150 evrov. Audi svojim delavcem izplačuje tovrsten dodatek od leta 2011 po dogovoru z generalnim svetom zaposlenih v Audiju na podlagi kolektivne pogodbe nemškega sindikata kovinske in elektroindustrije IG Metall trade union.

Vest o dodatku za Audijeve zaposlene prihaja nekaj dni po nagradi za zaposlene v Volkswagnu, ki so ob plači tokrat prejeli dodatnih 4.100 evrov letnega dodatka. Bogate nagrade so sad zelo uspešnega leta 2017 za celotni Volkswagnov koncern, ki je dosegel 6,2-odstotno povečanje prihodkov, ki so skupaj znašali 230,7 miljarde evrov.