Mateja večino svojega časa posveča igri, njena želja je, da se vpiše na akademijo dramske umetnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja večino svojega časa posveča igri, njena želja je, da se vpiše na akademijo dramske umetnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren
Slovensko moč na Evroviziji letos sestavljajo (od leve proti desni): Mateja in Martina Majerle, Sandra Feketija, Eva Boto, Ana Bezjak in Katja Koren. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Mateja Majerle pred odhodom v Baku za MMC

"Poklicala me je sestra. Nisem bila v njihovem načrtu, ampak je ena kolegica zavrnila ponudbo. Martina me je klicala in dejala: 'Poslušaj, Mateja, sprašujejo, ali bi ti?' In potem: 'Da! Da!' To je to. Vesolje me je uslišalo," je v pogovoru za MMC dejala Mateja.

V Baku je tako odpotovala s sestro, kar ji je še posebej pri srcu. "Rada potujem s sestro, poznam jo od malega. Dobro se razumeva. Veva vse druga o drugi, tako da mi je super potovati z njo," je priznala najmlajša izmed sester Majerle.

Z Martino prihajata iz glasbene družine. "Prva je začela prepevati mama, ki je bila svoj čas prvi glas Jugoslavije. Nato je dobila tudi določene ponudbe za snemanje albuma, ampak je ta žanr ni zanimal. Pela je v folklorni skupini Zora kot solistka. Potem je začela sestra, ki je starejša. Nato sem postopoma začela tudi jaz, čeprav nisem želela postati pevka, ampak igralka. Nekako se je to začelo spontano, še sama ne vem, kako se je to zgodilo v mojem življenju," je pojasnila Mateja.

Finale (26. maja), ki se bo začel ob 21. uri, boste lahko letos spremljali na 1. programu Televizije Slovenija, na 2. programu Radia Slovenija, Valu 202 in na Radiu Maribor. Prvi in drugi, Evin polfinalni večer (22. maja in 24. maja) pa boste lahko spremljali na 2. programu Televizije Slovenija.
Dogajanje v Bakuju boste lahko spremljali na straneh MMC-ja in na uradni strani Eve Boto na Facebooku.

Sicer pa ni bil v igri le nastop z Evo Boto, ampak so jo k sodelovanju povabili tudi Hrvati: "Ninina pesem se mi zdi odlična. Najprej so me povabili na razgovor za prepevanje z Nino, pa je na koncu to propadlo. Zdaj nastopam za Slovenijo. Resnično ne vem. Moje mišljenje se na koncu vedno izkaže za napačno. Ampak iskreno upam, da se bo dobro končalo. Prav tako pa upam, da bosta obe nastopili dobro in se prebili v finale."

A brez skrbi, Mateja priznava, da je njen favorit Slovenija.

Mateja Majerle pred odhodom v Baku za MMC