Angelina se je z Bradom pred kratkim udeležila sarajevskega filmskega festivala. Foto: Reuters
Angelina se je z Bradom pred kratkim udeležila sarajevskega filmskega festivala. Foto: Reuters

Čeprav so hollywoodsko zapeljivko že lani pričakovali pri naših sosedih, je Angelina svoj napovedani obisk zaradi prevelikega medijskega pritiska zadnji trenutek odpovedala. Leto pozneje je 36-letnica izpolnila svojo obljubo in na povabilo prijatelja Rade Šerbedžije obiskala Brione. Tam si je igralka ogledala predstavo Kralj Lear, v vlogi katerega nastopa prav hrvaški igralec.

Številni gledalci so za navzočnost igralke izvedeli šele po predstavi, ko je Rade Šerbedžija po aplavzu pozdravil svojo posebno gostjo. Tedaj je igralka stopila na oder in se poklonila igralcem, predstavo pa označila kot enega najlepših gledaliških dogodkov v svojem življenju, je sporočila predstavnica za stike z javnostmi gledališča Ulysses Marina Vujčić.

"To je bila najboljša in najneverjetnejša predstava, ki sem jo kdaj videla," je svoje prve vtise po predstavi s pripadniki sedme sile delila Angelina, pohvalila pa je tudi svojega prijatelja: "Nimam besed za Radovo izvedbo. On je čudovit umetnik in rada imam vse, kar on počne."

Joliejeva je komentirala tudi Brione: "Tukaj je čudovito! Vsi so mi govorili, kako je tukaj lepo, Rade še posebej. Absolutno se bom še vrnila, in to z vso družino."

Joliejeva si je predstavo, ki jo je režirala Šerbedžijeva žena Lenka Udovički in ki si jo je v preteklih desetih sezonah ogledalo že več kot 22.000 gledalcev, pogledala v družbi hrvaškega predsednika Iva Josipovića, ki ga je spoznala prav med sarajevskim filmskim festivalom.

Angelina se bo zjutraj znova sešla s hrvaškim predsednikom, ob zajtrku pa naj bi se Angelina in Ivo pogovarjala o pomoči igralke, ki je znana tudi kot velika humanitarka, pri odstranjevanju min na Hrvaškem: "S predsednikom sva se veliko pogovarjala o umetnosti, o vaši državi in minah. Šokiralo me je, ko sem slišala, da mine predstavljajo tako težavo na Hrvaškem. Skupaj moramo pogledati, kaj lahko naredimo, da bi jo rešili."