Banderas bo lahko obdržal dva avtomobila, medtem ko je Griffithovi pripadli šest. Foto: EPA
Banderas bo lahko obdržal dva avtomobila, medtem ko je Griffithovi pripadli šest. Foto: EPA
Igralca sta preživela 18 let v zakonskem jarmu. Foto: Reuters

Tako se je tudi končal ločitveni postopek nekdanjih zakoncev dobrih 18 mesecev za tem, ko sta v javnosti povedala, da se po 19 letih in pol ločujeta.

"Premišljeno in sporazumno sva se odločila, da končava skoraj 20 let trajajočo zakonsko zvezo na ljubeč in prijazen način, spoštujoč drug drugega, naše družine, prijatelje in lep čas, ki sva ga skupaj preživela," sta takrat igralca zapisala v sporočilu za javnost.

Igralca, ki sta se za ločitev odločila sporazumno, si bosta delila skrbništvo nad 17-letno hčerko Stello Banderas. 58-letna igralka bo po dokumentih, ki jih je pridobil The Times, dobila njuno hišo v Aspnu, 55-letni igralec pa bo obdržal solastništvo nad stavbo Central Park West. Junija pa sta za nekaj manj kot 16 milijonov evrov prodala posestvo na Hancock Parku.

Griffithova in tri leta mlajši Banderas, ki sta se zaljubila na snemanju komedije Two Much, sta se poročila leta 1996. Po ločitvi bo lahko igralka obdržala svoj nakit, oblačila in nekaj pohištva, Banderas pa svoje motorje, nekaj elektronike in glasbeno opremo. Vsak izmed njih bo dobil po eno sliko, ki jo je narisal Picasso in porscheja.

Melanie Griffith, ki je leta 1989 z nastopom v komediji Working Girl osvojila zlati globus, se že četrtič ločuje - dvakrat je bila poročena z igralcem Donom Johnsonom (skupaj imata 24-letno hčerko Dakoto, ki jo bomo kmalu videli v filmu 50 odtenkov sive), enkrat pa z igralcem Stevenom Bauerjem. Banderas je bil pred Melanie devet let poročen s špansko igralko Ano Lezo.