Se bodo modni navdušenci do naslednjega poletja ogreli za pilotske kombinezone? Foto: EPA
Se bodo modni navdušenci do naslednjega poletja ogreli za pilotske kombinezone? Foto: EPA

Po navadi za enega izmed vrhuncev tedna moške mode poskrbijo pri hiši zvenečega imena Prada, a tokratna revija Miuccie Prade in sodelavcev poznavalcev ni navdušila, kot so zapisali pri cehovskem WWD-ju, je kolekcija veliko obetala, da na koncu razočarala s kosi, ki so bili že kar malce "cirkuški", denimo s kombinezoni, ki bi jih prej kot v omari kakega modnega navdušenca našli v hangarju, kjer se zadržujejo vojaški piloti.

Milo rečeno, nenavadna je bila tudi uporaba materialov za toplo sezono: plašči bi bili lahko zadetek v polno, če le ne bi bili izdelani iz težke volne, razočarali pa so tudi modni dodatki, vključno z že prežvečenimi škatlastimi torbami, kakršne so v 70. prodajale letalske družbe.

Kot so pri Pradi opisali stripovsko navdahnjeno kolekcijo, so želeli "slaviti človeške talente v vse bolj digitalnem svetu" in ponuditi "nekakšno nasprotje navidezni resničnostni". V zaodrju je prva dama omenjene modne hiše povedala, da so se osredotočili na "ročno izdelane, preproste, resnične, človeške" zgodbe: "Mislim, da vsi živimo v tem dvojnem svetu, kajne? In toliko nasprotij je. To je tisto, kar je zanimivo: dialog, ali odsotnost dialoga med tema dvema svetovoma."

V skladu z življenjem v digitalnem svetu je bila to prva revija, ki so jo v živo prenašali na spletni strani modne hiše in na Instagramu.