Twin Peaks nikdar ni bil zares pozabljen. Foto: YouTube
Twin Peaks nikdar ni bil zares pozabljen. Foto: YouTube
Člani izvirne zasedbe so novico o vrnitvi v Twin Peaks sprejeli z navdušenjem. Na fotografiji protagonist Kyle MacLachlan z Lynchem. Foto: Twitter Kyle MacLachlan
Twin Peaks
Osrednji zaplet serije se vrti okoli umora lepe srednješolke Laure Palmer, ki pa živi dvojno življenje. Kot vse v Twin Peaksu tudi Laura ni tisto, kar se zdi.
Mädchen Amick in David Lynch na Blu-ray izdaji Twin Peaksa letos poleti. Foto: Reuters

Knjigo je napovedal Mark Frost, soavtor in producent Twin Peaksa, ki bo z režiserjem Davidom Lynchem tudi prevzel vajeti na novo obujene nanizanke.

The Secret Lives of Twin Peaks (Skrivna življenja Twin Peaksa) bo izdala založba Flatiron Books, oboževalci pa bodo z njo dobili vpogled v življenja nepozabnih likov fiktivnega mesteca, ki ga je tako pretresel umor Laure Palmer. Knjiga naj bi prinesla globlji pogled v osrednji skrivnostni zaplet serije, ki se je nenačrtovano končala po dveh sezonah leta 1991, s tem pa številne oboževalce pustila nepotešene.

Najprej knjiga, nato serija
Knjiga naj bi izšla v drugi polovici prihodnjega leta, medtem ko premiero devetepizodne serije na TV-mreži Showtime načrtujejo za prvo polovico leta 2016, ko bi minilo natančno 25 let od takrat, ko je duh Laure Palmer zašepetal, da "se vidimo spet čez 25 let".

Knjiga ima že zdaj zagotovljene izdaje po vsem svetu, kar samo še dodatno potrjuje tisto, kar ustvarjalci in oboževalci ponavljajo že ves čas - da Twin Peaks nikdar ni zares umrl.

"To je bil že dolgo moj sanjski projekt, ki bo oživil popolnoma drug vidik sveta Twin Peaksa, tako za stare kot za nove oboževalce. Ne bi mogel biti bolj vznemirjen," pravi Frost.

The Secret Life of Twin Peaks sicer ne bo prva knjiga o Twin Peaksu (če pustimo ob strani vse filozofske razprave in eseje na temo serije - in teh je bilo precej). Leta 1990 je Lyncheva hčerka Jennifer Lynch objavila The Secret Diary of Laura Palmer (Skrivni dnevnik Laure Palmer), ki je ponudil oboževalcem serije vpogled v misli lika, okrog katerega se je vrtelo vse.

Leta 1991 pa je Frostov brat Scott Frost napisal The Autobiography of F.B.I. Special Agent Dale Cooper: My Life, My Tapes (Avtobiografijo posebnega agenta FBI-ja Dala Cooperja: Moje življenje, moji posnetki), ki je popisala življenje protagonista serije (igral ga je Kyle MacLachlan) od 13. leta dalje.

Igralci se vračajo na kraj zločina
Medtem pa navdušenje nad vrnitvijo serije, ki je tako zelo zaznamovala ne samo 90. leta, ampak televizijo na splošno, ne pojenja. Potem ko je Frost v intervjuju povedal, da sta se z Lynchem za vrnitev v Twin Peaks odločila pred tremi leti in je bilo novico težko skrivati, se je začelo takoj ugibati, kdo od izvirne zasedbe se bo na kraj zločina vrnil.
In avtorja imata srečo (igralci malo manj), da je za večino Twin Peaks pomenil vrhunec kariere, tako da se bodo rade volje vrnili vanj. MacLachlan je tako že kmalu po objavi novice tvitnil: "Najbolje, da kar zakurim avtomat za kavo in poiščem svojo črno obleko :-) #Twinpeaks." Medtem je Mädchen Amick (Shelly Johnson) zapisala, da "ko jo pokličejo, bo pripravljena".

Ray Wise, ki je upodobil Laurinega očeta Lelanda, je tvitnil: "Vesel, da sem med dvema svetovoma#Twin Peaks", oglasila pa se je tudi Sheryl Lee, ki je v Twin Peaksu upodobila dvojno vlogo - truplo (Laure Palmer) in njeno sestrično Maddie. "Resnično upam, da bo v novem Twin Peaksu prostor za vsaj enega od mojih dveh mrtvih likov."
In Miguel Ferrer (FBI-jev agent Albert Rosenfield), ki je še julija izjavil, da upa, da se nikdar ne zgodi srečanje Twin Peaks? "Pridržujem si pravico, da si premislim," je zgovorno tvitnil 14. oktobra.
Če gre verjeti IMDb-ju, so udeležbo že potrdili tudi Eric DaRe (Leo Johnson), Harry Goaz (Andy Brennan), Michael J. Anderson (pritlikavec oz. Man From Another Place), Phoebe Augustine (Ronette Pulaski), Catherine E. Coulson (gospa s polenom), Michael Horse (Tommy "Hawk" Hill), Wendy Robie (Nadine), Everett McGill (Big Ed Hurley), Carel Struycken (Velikan) in drugi, žal pa je Frank Silva, ki je upodobil ikoničnega srhljivega morilca BOBa, umrl že leta 1995.