Uporabniki vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si so v letu 2014 v kategoriji oseb največ zanimanja pokazali za Tino Maze in Janeza Janšo. Foto: BoBo
Uporabniki vodilnega slovenskega spletnega iskalnika Najdi.si so v letu 2014 v kategoriji oseb največ zanimanja pokazali za Tino Maze in Janeza Janšo. Foto: BoBo

Razkrili smo že, da sta slovenske uporabnike iskalnika Google.si v letu 2014 najbolj zanimala Luka Mesec in Violeta Bulc, najodmevnejši dogodek pa so bile volitve. Zdaj pa so svoje podatke predstavili tudi pri iskalniku Najdi.si.

V kategoriji oseb sta bila najbolj iskana smučarka Tina Maze in predsednik SDS-a Janez Janša. Tini sledita La Toya in Tanja Žagar, na vrhu lestvice slovenskih moških pa sta še pokojni glasbenik Lojze Slak in pevec Jan Plestenjak.

Najbolj iskani domači dogodki so bili v znamenju političnih tem in naravnih katastrof. Na prvem mestu so poplave, na drugem Janša v zaporu ter na tretjem predčasne državnozborske in lokalne volitve. Med tujimi dogodki pa so prva tri mesta zasedle zimske olimpijske igre v Sočiju, kriza v Ukrajini in svetovno prvenstvo v nogometu.

Mazejeva se je že četrto leto zapored zavihtela tudi na prvo mesto med najbolj spremljanimi slovenskimi športniki. Sledita ji smučarja skakalca Robert Kranjec in Peter Prevc, iskani pa so bili tudi Dejan Zavec, Anže Kopitar, Filip Flisar, Ana Kobal, Goran Dragič, Nika Kljun in Jakov Fak.

Priljubljene Modrijane je s prvega mesta izpodrinila pevka Tanja Žagar, na tretjem mestu pa je Rebeka Dremelj. Peto leto zapored na vrhu lestvice tujih znanih oseb ostaja Severina, ki ji sledita Michael Schumacher in Ceca.