V Mariboru so pripravili pester decembrski program. Foto: Televizija Slovenija
V Mariboru so pripravili pester decembrski program. Foto: Televizija Slovenija

Maribor prav v novembru obišče največ turistov iz tujine, je za oddajo Dogodki in odmevi povedala direktorica mariborskega zavoda za turizem Doris Urbančič-Windish, zato so se odločili, da zanje in za meščane že zdaj pripravijo bogat program. "Številčnost turistov se vsako leto zvišuje," je poudarila direktorica.

S prižigom lučk se začenja tudi pester program na Trgu Leona Štuklja, ki bo spet osrednje prizorišče zabave na prostem. Na njem se bo v prihodnjih 33 dneh zvrstilo več kot 80 glasbenih skupin. Led pa je prebil Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Vse do silvestrovanja, ko bodo zbrane zabavali Tanja Žagar in The Rocktors, pa se bo zvrstilo več znanih imen s sveta glasbe.

Zaživelo bo Vilinsko mesto
22. decembra bo nastopila skupina Tabu, za božič Siddharta, dva dni pozneje Crvena jabuka, 28. decembra pa Riblja čorba. Na miklavževo bo na Trgu svobode zaživelo pokrito drsališče, obeta se božično-novoletni sejem, zlasti za družine in otroke pa izjemno bogat program Vilinskega mesta pripravlja Narodni dom s soorganizatorji. Vilinsko mesto je zaživelo s postavitvijo svetlobnih instalacij pred Muzejem narodne osvoboditve in drugod po mestu.