TV Slovenija je bogatejša za dve radijski reportažni vozili. Foto: MMC RTV SLO
TV Slovenija je bogatejša za dve radijski reportažni vozili. Foto: MMC RTV SLO
Guzejev nagovor zbranih
MMC-jev pogovor z Antonom Guzejem
MMC razkriva notranjost reportažnega vozila

Z nakupom želi RTV Slovenija povečati kakovost in produktivnost programa ter tako zadovoljiti javni interes gledalcev in poslušalcev.

Vodja radijske produkcije v regionalnem centru Koper Edi Klemenčič je pred MMC-jevo kamero razkazal notranjost vozila z najsodobnejšo digitalno tehnologijo.
Vabljeni k ogledu!

"Novi radijski vozili sta izjemna pridobitev za obe radijski produkciji, ljubljanska dobiva drugi velik sodoben reportažni avtomobil za zahtevna snemanja, ki ga je, zaradi obsega svoje produkcije za programe Radia Slovenija, nujno potrebovala. Koper pa s tem ohranja terensko produkcijo, ki je potrebna za regionalni in manjšinski program, v enaki meri pa tudi za program Ars, ki velik del koprske glasbene produkcije predvaja v svojih sporedih," je na predstavitvi dejal pomočnik direktorja za tehniko, investicije in inženiring Marko Fili.

Vozili bosta uporabni predvsem za produkcijo glasbenih vsebin, predvsem klasične in zborovske glasbe, poleg tega pa še za javne radijske oddaje, prenose proslav in drugih prireditev.

Zadovoljitev ekoloških standardov
Reportažni vozili, poleg digitalnega snemanja, omogočata tudi snemanje v prostorskem "surround" načinu, ki po navadi spremlja HD-posnetke. Kot je še poudaril Fili, sta vozili delo ljubljanskega podjetja TSE, ki je "do teh dveh izdelkov prišel z lastnim znanjem in s pomočjo domačih izvajalcev. Vse, kar je vidnega nad kolesi in za kabino, razen opreme, so naredili po lastnih načrtih, v svojem ter v drugih domačih podjetjih. Natančnost izdelave in estetske rešitve so odlične."

Vabljeni tudi k ogledu MMC-jevega pogovora z generalnim direktorjem RTV Slovenija Antonom Guzejem. Priložen je ob strani.

Oprema vozil in klimatski sistem vozil sta energetsko varčna, "tako da vozili lahko delata na prizoriščih, kjer je težko zagotoviti močnejše električne priklope. Pri tem vozili skrbita za okolje, saj sta motorja ekološko najsodobnejša, po standardu Euro 5".

Reportažni vozili sta del posodobitve RTV Slovenija, ki ima po besedah Filija, "kaj pokazati". Od digitalizacije, obnovljenih tehnoloških sklopov, sodobne multimedije do novih poslovnih prostorov.

"Vozili znašata 1.200.000 evrov vrednosti, torej je vsak avtomobil vreden 600.000 evrov. /.../ Investiciji ne bremenita materialnih stroškov javnega zavoda."
Generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej za MMC.

Guzej: Vira investicij amortizacija in prodaja obveznic
Kot je poudaril generalni direktor RTV Slovenija Anton Guzej, sta bila prevladujoča vira investicij letna amortizacija in prodaja obveznic v višini šestih milijonov evrov, je pojasnil Guzej.

Katja Štok

Guzejev nagovor zbranih
MMC-jev pogovor z Antonom Guzejem
MMC razkriva notranjost reportažnega vozila