Anej Doplihar na svetovnem prvenstvu v parakolesarjenju. Foto: Zveza ŠIS - SPK
Anej Doplihar na svetovnem prvenstvu v parakolesarjenju. Foto: Zveza ŠIS - SPK

V Kanadi se je s cestno dirko v soboto končalo svetovno prvenstvo za parakolesarje. Naš predstavnik Anej Doplihar je na cestni dirki zasedel 10. mesto. Svetovni prvak v kategoriji MH3, kjer tekmuje naš Anej, je postal Francoz Riadh Tarsim (2:01:59), srebrn je bil Italijan Paolo Cecchetto (2:02:00), bronast pa domačin Joey Desjardins (2:02:02). Doplihar je prišel v cilj s časom 2:02:32.

Po zaključenem svetovnem prvenstvu v Kanadskem mestu Baie Comeau je Doplihar povedal, da je 66 kilometrska cestna dirka potekala dokaj nervozno, štart pa je bil hiter in naporen. »Proga je bila sestavljena iz dolgega klanca in hitrega spusta. Na klancu je bilo vedno težko, treba je bilo dati vse od sebe, da sem ostal z najhitrejšimi. Celotno dirko sem vozil v ospredju, včasih tudi na 1. mestu. Počutil sem se močno, bil sem pripravljen na to tekmo. V zadnjem krogu na klancu smo vsi začeli „navijati“ tempo, tam sem izgubil stik s prvimi štirimi, ki so pobegnili, do cilja jih nisem več ulovil,« je povedal Doplihar. Tri kilometre pred koncem je ostal v drugi skupini, odločal je ciljni šprint in do uvrstitve na 7. mesto mu je zmanjkala sekunda.

»Sicer pa sem z dirko res zadovoljen. Forma se mi je stopnjevala, tu sem pokazal dobro predstavo, vse skupaj pa je dobra motivacija za naslednje leto. Pokazal sem, da se lahko peljem z najhitrejšimi, drugo leto pa napadem sam vrh!“ je po tekmi povedal Anej Doplihar, ki je bil 10. tudi v kronometru.

Svetovni prvak v kronometru v Anejevi kategoriji (MH3) je postal Italijan Paolo Ceccheto, ki je za progo porabil 31 minut, 42 sekund in 13 stotink. Srebrn je bil Kanadčan Charles Moreau (31:55,93), bronast je bil Italijan Mirko Testa (32:13,93). Doplihar je za progo porabil 32 minut, 58 sekund in šest stotink.