Igralci ekip KIK Zmaj Gradačac in KK Osi ParamontFoto: Drago Perko
Igralci ekip KIK Zmaj Gradačac in KK Osi ParamontFoto: Drago Perko

Po tekmah v Zagrebu in Beogradu so se ekipe KK OSI Paramont (Črna Gora), KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac (obe Bosna in Hercegovina) in KKI Zagreb (Hrvaška) 10. februarja 2024 pomerile v Črni Gori.

16. sezona regionalne NLB Wheel lige poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije, naslov prvaka pretekle sezone pa brani ekipa KIK Zmaj iz Gradačca. V tretjem krogu sta bili prosti Parasport Slovenia (Slovenija) in KKK Singidunum (Srbija).

V odmoru po prvi tekmi je bila uradna otvoritev tretjega kroga, kjer so zbrane nagovorili Miloš Antić (Sekretariat za kulturo in šport Podgorica), Igor Tomić (Paraolimpijski komite Črne Gore) in Dražen Vujošević (NLB Banka Črna Gora).

Prvo tekmo tretjega kola sta odigrali KKI Vrbas in domača ekipa KK OSI Paramont. Favoriziranimi Banjalučani so že ob polčasu vodili s 43:27 in črnogorsko ekipo z veliko koš razliko porazili z rezultatom 81:53 .

V drugi tekmi sta se pod koši srečali KKI Zagreb in KIK Zmaj. Hrvaška ekipa je bila na začetku tekme povsem nemočna, tudi v nadaljevanju je zaostajala in tekmo s prvakom pretekle sezone izgubila z rezultatom 33:70.

V tretji tekmi sta se pomerili KK OSI Paramont in KIK Zmaj. Ekipi sta se hitro izmenjavali v vodstvu, nato pa so igralci iz Gradačca pokazali svoje kvalitete. Ob polčasu je bil rezultat 29:50, končni pa 57:78.

Zadnja tekma med KKI Vrbas in KKI Zagreb je zmago prinesla banjaluški ekipi, ki je po pričakovanju z rezultatom 80:39 nadigrala hrvaško ekipo

Delo v ligi usklajuje izvršni odbor – predsednik je Dražen Štrok, člani pa vodja lige Gregor Gračner, Žarko Tomšič, Biljana Nedić in Vladan Nikolić. Generalni in zlati pokrovitelj je Nova ljubljanska banka, ki je tudi v novi sezoni ligi namenila dva košarkarska vozička, srebrni pokrovitelj je Bauerfeind, medijski pa Košarka.si. Najboljši strelci po tretjem kolu so Ramo Rekanović (OSI Paramont) in Strahinja Rosuljaš ter Arnel Mulić (KIK Zmaj).