Jernej Slivnik na treningu v Kranjski Gori. Foto: Sportida
Jernej Slivnik na treningu v Kranjski Gori. Foto: Sportida

Tudi v novi sezoni bo Jernej Slivnik tekmoval pod taktirko trenerja Romana Podlipnika, za njegovo fizično pripravo pa skrbi dr. Mit Bračič.

„Letošnji cilj je jasen – to je dober nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji, ki bo med 18.1. in 29.1. 2023,“ sezono napoveduje trener Podlipnik, ki pravi, da bo svetovno prvenstvo tudi vrhunec sezone.

Slivnik že dobra dva meseca trdo trenira in se pripravlja na skorajšnji tekmovalni začetek.
Slivnik in Podlipnik sta že odpotovala v Avstrijo, kjer bodo v Mittersillu od petka do nedelje na sporedu trije FIS slalomi.

„Vesel sem, ker smo letos dobili tudi nekaj novih prizorišč. Letos poleti so tudi tekmovanja v paraalpskem smučanu prišle pod okrilje Mednarodne smučarske zveze (FIS), zato tudi nova prizorišča, kot so Schladming, Kitzbühel in Cortina d´Ampezzo,“ je še povedal Podlipnik.

„V novi sezoni bova z Jernejem naredila vse, da odpelje tudi nekaj kombinacij in superveleslalomov,“ je še poudaril Podlipnik. Prav super G bo na sporedu prvi vikend decembra, ko bosta Slivnik in Podlipnik na avstrijskem ledeniku Pitztal, kjer bo Slivnik tekmoval na superveleslalomu in dveh veleslalomih.

V lanski sezoni je Jernej Slivnik opozoril nase s 4. mestom v slalomu na svetovnem prvenstvu v Lillehamerju. Dosedaj je nastopil že na dveh paraolimpijskih igrah.

Jernej Slivnik je tudi ambasador programa Postani športnik.