Podeljevalki priznanj sta bili predsednica Športne zveze gluhih Slovenije Sabina Hmelina (desno) in podpredsednica Valerija Škof (levo). Priznanja v rokah držita Marino in Darko Kegl. Foto: Osebni arhiv
Podeljevalki priznanj sta bili predsednica Športne zveze gluhih Slovenije Sabina Hmelina (desno) in podpredsednica Valerija Škof (levo). Priznanja v rokah držita Marino in Darko Kegl. Foto: Osebni arhiv

Marino Kegl je novembra na zadnjem mednarodnem turnirju gluhih v Pragi osvojil 2. mesto, septembra je postal zmagovalec praškega turnirja 18. ročník Praha Open ve dvouhře neslyšících mužů in tudi zmagovalec mednarodnega turnirja gluhih v tenisu v Bratislavi, avgusta pa je slavil na turnirju v avstrijskem Leibnitzu. Januarja 2023 se bo kot slovenski predstavnik udeležil Odprtega prvenstva Avstralije, kjer se bodo prvič v zgodovini tenisa gluhih pomerili tudi najboljši gluhi tenisači na svetu. Kegl je s preteklo sezono zadovoljen: "Olimpijska medalja se mi je sicer za las izmuznila, sem pa na drugih tekmovanjih dosegel kar nekaj izrednih rezultatov. Tudi med slišečimi sem konkurenčen."

Marino Kegl se priznanja veseli

"Vsako priznanje mi veliko pomeni," pravi pomurski športnik: "To je zadovoljstvo in obveza. Dobri rezultati ne pridejo sami od sebe." Njegov oče in trener Darko Kegl dodaja: "Tudi sam sem vsakega priznanja zelo vesel. Priznanja prinašajo rezultati, ki so edino merilo uspeha. Tukaj je veliko trdega dela, doslednosti in marljivosti. Predvsem pa pri najinem delu morava biti tudi predrzna. Tu in tam pretentava zakone fizike oz. poiščeva drugačno pot. Marino je zelo inteligenten in delo z njim je poslanstvo in izziv.

Za naslednjo sezono si je Kegl zastavil visoke cilje

"Že januarja potujeva v Avstralijo na znameniti Australian Open, kjer bo prvi grand slam gluhih na svetu. Zelo sem ponosen, da sem kot 4. gluhi igralec sveta del tega zgodovinskega dogodka. Konec februarja potujeva na OP turnir gluhih v Le Havre v Franciji, maja bo mednarodni OP turnir v Portorožu, avgusta v Pragi, septembra pa bo v Heraklionu na otoku Krf v Grčiji svetovno prvenstvo, kjer bom prav tako ciljal visoko. Potem je tukaj še nekaj turnirjev, tudi med slišečimi me čaka natrpan urnik, tako da bo naslednja sezona zelo pestra." Trener Darko Kegl dodaja: "Kot je povedal Marino, je pred nama naporna sezona, zato morava biti dobro pripravljena. Način treninga ostaja isti, bazo imava na ŽTK Maribor, ki je najin matični klub, ostale stvari pa delava individualno doma v Murski Soboti in v Avstriji, kjer imava prav tako odlične pogoje, saj Marino že vrsto let uspešno igra za TC KERN Vogau. Veseli me, da sva kljub težji gospodarski situaciji doma in v svetu uspela obdržati prav vse osebne sponzorje (to so Lotto, Head, Hyundai, Radenska), pozabiti pa ne smem tudi na najini krovni organizaciji Zveza ŠIS – PK (Zveza za šport invalidov – paralimpijski komite) in ŠZGS (Športna zveza gluhih Slovenije). Upam pa, da naju bo v prihodnosti tudi Teniška zveza Slovenije enakovredno sprejela pod svoje okrilje. Začetki so obetavni. Želel bi si še tega, da se javnost, športno novinarstvo in mediji končno zavedajo, da je vrhunski invalidski šport pravi vrhunski šport, prav tako kot neinvalidski. Zmagujejo le najboljši!"