Marino Kegl. Foto: Arhiv ZŠIS-SPK
Marino Kegl. Foto: Arhiv ZŠIS-SPK

Mednarodna teniška zveza (ITF) letos na tekmovanjih velike četverice sploh prvič organizira prav poseben turnir za ljudi z motnjami sluha. Na tekmovanju se bo merilo osem tekmovalcev (po šest najboljših s svetovne lestvice tako v ženski in moški konkurenci ter po dve vabili organizatorjev), tekmovali bodo po skupinskem formatu, najboljša dva (po eden iz vsake skupine) pa se bosta pomerila v finalu. Marino Kegl bo tekmoval tudi v dvojicah, tam bo njegov partner Ekvadorec Andres Vazquez.

"Vabilu so se odzvali vsi, turnir bo resnično vrhunski. Formo stopnjujeva po načrtu, drugače pa sva že tako rekoč v nizkem startu, blagoslovljena, da imava privilegij sodelovati na tem zgodovinskem spektaklu. Prenos turnirja bo na avstralskih kanalih, prenos v živo pa tudi na kanalih, ki jih premore odprto prvenstvo (OP) Avstralije. Tekme bo prenašal tudi Eurosport," pojasnjuje Darko Kegl, oče in Marinov trener.

"Če izhajava iz tega, da so nastop na OP Avstralije sanje vsakega teniškega igralca in vsakega trenerja, potem veste, koliko nama to pomeni," pravi Darko Kegl.

Igrali bodo na trdi podlagi. Na takih podlagah je Marino že precej igral, zato mu to ne povzroča dodatnih težav. "V dneh pred turnirjem je najina naloga preizkusiti igrišče, torej z različnimi rotacijami predvideti, kako se žogica obnaša. To je zelo pomembno za igro. Večja težava bo verjetno utrujenost zaradi časovne razlike. Upam samo, da bo dovolj časa za prilagoditev," še dodaja Darko Kegl, z Marinom pa v Avstralijo potujeta teden dni pred začetkom turnirja.
Marina v letošnjem letu čaka še svetovno prvenstvo, ki bo konec septembra v Grčiji.