Franček Gorazd Tiršek je osvojil 3. mesto. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije
Franček Gorazd Tiršek je osvojil 3. mesto. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije

V Münchnu v Nemčiji se je 14. julija 2022 začel svetovni pokal v parastrelstvu, kjer je v postavi Jožef Franc (SH1), Franček Gorazd Tiršek (SH2), Siniša Jeremič (SH2), Aleš Vrhovc (SH2) in Anton Bavec (SH1) nastopila tudi slovenska ekipa. S puško malega kalibra je tekmoval Franček Gorazd Tiršek, z zračno pištolo pa Anton Bavec .

Prvi dan tekmovanja je Jožef Franc z zračno puško stoje z osebnim rekordom na svoji 2. mednarodni tekmi zasedel 21. mesto. Po šestih letih so naši parastrelci (Tiršek, Vrhovc, Jeremič) nastopili tudi v ekipni konkurenc in osvojili 4. mesto. Siniša Jeremič in Aleš Vrhovc sta na tej tekmi doživela svoj ognjeni krst na mednarodni sceni. Jeremič je bil 22., Vrhovc pa 27.

Franček Gorazd Tiršek je osvojil 3. mesto

Anton Bavec. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije
Anton Bavec. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije

V svoji kategoriji je Franček Gorazd Tiršek osvojil 3. mesto. Prvo mesto je osvojil Britanec Ryan Cockbill, drugo pa Ukrajinec Vitalij Plakuščij. Tretji dan tekmovana je nastopil Anton Bavec, edini slovenski parastrelec z zračno pištolo v naši reprezentanci. Na koncu je osvojil 13. mest.

Z nastopom Frančka Gorazda Tirška s puško malega kalibra leže in 5. mestom so se sklenili nastopi slovenske parastrelske reprezentance na tekmi svetovnega pokala v Nemčiji.

Na svetovnem pokalu sta na mednarodnem nivoju debitirala Siniša Jeremič in Aleš Vrhovc, ki sta tekmovanje izkoristila predvsem za nabiranje izkušenj na najvišjem tekmovalnem nivoju. Za Jožefa Franca in Antona Bavca je bilo to drugo tekmovanje v svetovnem pokalu, medtem ko je Tiršek nastopil že večkrat. Ekipo tekmovalcev so vodili Polonca Sladič, Andreja Gorjup in Renato Šterman.