Nastija Fijolič, Amir Alibabić, trener Andrej Novotny in Lara Nedeljković. Foto: ZŠIS-SPK
Nastija Fijolič, Amir Alibabić, trener Andrej Novotny in Lara Nedeljković. Foto: ZŠIS-SPK

Slovenski paraplesalci so tekmovalno sezono nadaljevali na Japonskem. V Tokio so prispeli nekaj dni pred začetkom tekmovanja, ki je potekalo 5. in 6. avgusta v športni dvorani Yoyogi, ki je gostila nedavne olimpijske igre.

Prvi dan tekmovanja sta Nastija Fijolič in Amir Alibabić v kategoriji Duo latin class 1 zasedla 2. mesto. V kategorijah Single freestyle class 1 je Amir med moškimi zasedel 6. mesto, Nastija pa je med ženskami priplesala v polfinale. S temi rezultati je Nastija potrdila normo za svetovno prvenstvo. Prav tako pa je dosegel normo tudi Amir.

Drugi dan tekmovanja so bile na sporedu za slovenske paraplesalce kategorije Single za ženske in moške razred 1 in 2. Na žalost je Nastija zbolela in se zaradi slabega počutja ni udeležila drugega tekmovalnega dneva. Tako sta barve slovenske zastave zastopala Amir v kategoriji Single men class 1, kjer je zasedel 6. mesto ter Lara Nedeljković v najštevilčnejši kategoriji Single women class 2, kjer je v konkurenci 22 plesalk zasedla 9. mesto in s tem napovedala boj za visoka mesta tudi na svetovnem prvenstvu, ki bo konec novembra v Genovi v Italiji. S tem rezultatom je ponovno podaljšala kategorizacijo državnega prvenstva.

Pred svetovnim prvenstvom sledita še dve tekmovanji septembra v Košicah na Slovaškem ter oktobra v Pragi na Češkem. Tega tekmovanja na Češkem se bodo poleg članov reprezentance udeležili tudi mlajši plesalci, ki pa že nestrpno čakajo, da začnejo udeleževati mednarodnih tekmovanj na najvišjem nivoju.