Člani mariborskega društva Sonček plešejo sredi Maribora. Foto: iz TV prispevka, zajem zaslona
Člani mariborskega društva Sonček plešejo sredi Maribora. Foto: iz TV prispevka, zajem zaslona

Zaplesalo je okoli 40 članov plesne skupine Sonček oziroma 20 parov, pri čemer je en plesalec na vozičku, drugi pa na nogah. Za dodatni program sta poskrbela Plesna šola Pingi in 6pack Čukur.

Društvo želi z dogodkom, ki je potekal pod pokroviteljstvom župana Saše Arsenoviča, pokazati, da imajo osebe s cerebralno paralizo številne sposobnosti, potrebe in želje ne glede na gibalne in intelektualne ovire. "Želijo si biti del družbe, v njej aktivni in ustvarjalni. Ples je zgolj ena od aktivnosti, ki jih povezuje in osrečuje," so ob obletnici sporočili iz društva Sonček Maribor.

Dodali so, da so plesni in glasbeni dogodki v društvu stalnica. "Plesna skupina Sonček s pomočjo plesnega učitelja in koreografa Andreja Novotnya ustvarja čudovite plesne produkcije."

Mariborsko društvo je eno od 16 društev v Sloveniji, povezanih v Zvezo Sonček. V Mariboru pod okriljem Centra Sonček delujeta v Trubarjevi ulici društvo in podjetje Sončna pot, na Vetrinjski ulici je Sončkova dobrodelna trgovina in na Pobrežju varstveno delovni center. V programe vključujejo več kot 500 uporabnikov.

Več tudi v prispevkih:
40 let mariborskega društva Sonček
Člani društva Sonček zaplesali ob 40-letnic