Izdelki likovnih ustvarjalcev. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije
Izdelki likovnih ustvarjalcev. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije

Likovni ustvarjalci so se pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in oljem na platno, akvarelu, risbi s svinčnikom in ogljem ter lesorezu. Nastale so značilne upodobitve obalne pokrajine, tihožitja, portretov in tudi barvnih nanosov, ki spominjajo na abstrakcijo ter izdelkov iz lesa.

Povabilu so se odzvali tudi učenci OŠ Simona Jenka iz Kranja in njenih podružničnih šol. Vodja likovne kolonije jih je seznanil, kaj je paraplegija in tetraplegija, kateri so najpogostejši vzroki zanju in s čim se ukvarjajo. Učenci so poizkusili risati in pisati s svinčnikom v ustih.

Na koloniji so nova dela ustvarjali: Jožica Ameršek, Anka Vesel, Lučka Vučko, Ljudmila Turk, Petrovčič Nina, Klavdij Leban, Miran Jernejšek, Ivan Regoršek, vodja likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik in slikarji, ki slikajo z usti: Dragica Sušanj, Benjamin Žnidaršič in Vojko Gašperut.

Slikanje z usti. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije
Slikanje z usti. Foto: Zveza paraplegikov Slovenije

Likovno kolonijo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije s sofinanciranjem Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije in donacijo CČN Domžale – Kamnik.