Na sredini je med sotekmovalkama Leja Glojnarič z zlato medaljo. Foto: Zveza ŠIS-SPK
Na sredini je med sotekmovalkama Leja Glojnarič z zlato medaljo. Foto: Zveza ŠIS-SPK

V torek, 22. avgusta, so slvoenski gluhi atleti osvojili kar štiri medalje. Leja Glojnarič zlato in srebro, Iris Breganski in Tadej Enci pa bron.

Četrtek, 24. avgusta, je slovenskim športnikom prinesel dve kolajni. Brežičanka Leja Glojnarič je s skokom dolgim 573 centimetrov prišla do zlate medalje. Srebro je osvojila Ukrajina Kateryna Potapenko (554 cm), tretja je bila še ena Ukrajinka Yullia Matviievska (543 cm).

V teku na 400 m z ovirami si je bronasto medaljo pritekel Velenjčan Tadej Enci. Evropski prvak je s časom 55.19 sekund postal Ukrajinec Serhii Kompaniiets, drugi je bil Finec Santeri Tanner s časom 56.18, Tadej Enci pa je bil s časom 56.33 sekund tretji.

Radovljičanka Iris Breganski je v teku na 200 m s časom 27.28 sekund svoje nastope zaključila v polfinalu in dosegla končno 9. mesto.

Vrnitev Encija, še zadnji nastop Glojnarič in Breganski

Tadej Enci je svoje nastope na EP na Poljskem zaključil in se danes, v petek, 25. avgusta, z Varšave vrača na ljubljansko letališče ob 16.30, 10 minut za tem pa bosta na Poljskem Leja Glojnarič in Iris Breganski začeli še svoj zadnji nastop – skok v višino. Leja in Iris se v Slovenijo vračata v soboto, 26. avgusta., na letališču Jožeta Pučnika na Brniku bosta prav tako pristali ob 16. 30.