Utrinek s tekme med domačo ekipo in ekipo KIK Una-Sana Bihać. Foto: Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine
Utrinek s tekme med domačo ekipo in ekipo KIK Una-Sana Bihać. Foto: Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine pravijo: "Kljub nekaterim težavam je za nami uspešno košarkarsko tridnevje v Športni dvorani Kašelj. Turnir je na koncu pripadel ekipi KIK Una-Sana Bihać, ki je na zadnji tekmi s 73:69 premagala domačina DP Mercator Ljubljana. Prav je, da povemo, zakaj gostimo ta turnir. V prvi vrsti, da se družimo, šport pa krepi duha in telo. Se pa v Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine s tem turnirjem vsako leto znova in znova poklonimo spominu na našega člana Toneta Pogačnika, velikega športnika in vzornika, predvsem pa nepogrešljivega organizatorja vseh večjih tekmovanj. Tako doma kot v tujini. Bil je izredno dosleden, vztrajen, redoljuben, vedno obdan s številnimi idejami in seveda naš velik prijatelj."

Ob domači ekipi DP Mercator Ljubljana so se za naslov merili še ekipi iz Bosne in Hercegovine (KIK Una-Sana Bihać in KIK Zmaj Gradačac) ter avstrijski RSV Basket Salzburg. V petek sta udeležbo odpovedali ekipi iz Italije in Madžarske.

Pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine dodajajo: "V soboto in nedeljo se je igrala dobra košarka. Na koncu je šel naslov k našim športnim prijateljem v Bihać, srebro so osvojili naši igralci, bron KIK Zmaj Gradačac, četrti so bili Salzburžani."

Ob razglasitvi rezultatov je predsednica društva Mirjam Kanalec košarkarjem čestitala za odlične igre in rezultate, jim zaželela varno vrnitev na svoje domove in jih k sodelovanju povabila tudi na 26. mednarodni turnir. Košarkaše sta pozdravila in nagovorila tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in predsednik skupščine Zveze paraplegikov Slovenije Peter Robnik. "Na tem mestu hvala vsem, tisti, ki ste prišli in vsem, ki ste na čelu z Mirjam organizirali ta turnir. Spoznali ste Ljubljano. Še enkrat se je izkazalo, da šport združuje. Naj živi šport, naj živi prijateljstvo," je v svojem pozdravnem nagovoru povedal župan Zoran Janković.

Končni vrstni red je bil:
1. mesto: KIK Una-Sana Bihać
2. mesto: DP Ljubljana Mercator
3. mesto: KIK Zmaj Gradačac
4. mesto: RSV Basket Salzburg