Skupina inPlanincev na Breithornu. Foto: PZS
Skupina inPlanincev na Breithornu. Foto: PZS

Bralci revije in portala HR&M ter udeleženci festivala so izglasovali tri najboljše HR projekte, ki izstopajo po svoji inovativnosti, vključevanju zaposlenih in pozitivnih vplivih na delovna okolja. Zmagovalci prihajajo iz različnih sektorjev in vsak od njih prispeva k izboljšanju praks na področju upravljanja z ljudmi.

Letošnji zmagovalci so: Mikro+Polo v kategoriji mala in srednje velika podjetja, Novartis v kategoriji velika podjetja in Planinska zveza Slovenije v kategoriji javne in nepridobitne organizacije.

Med top finalisti so bili še Agilcon (mala in srednje velika podjetja), Iskraemeco, Ljubljanske mlekarne in Generali zavarovalnica (velika podjetja) ter NUK in Zavod Dornava (javne oziroma neprofitne organizacije).

Planinska zveza Slovenije: inPlaninci po Slovenski planinski poti

Projekt inPlaninci po Slovenski planinski poti Planinske zveze Slovenije je zmagal v svoji kategoriji, ker je odličen primer vključevanja oseb z invalidnostjo v aktivnosti, ki sicer morda ne bi bile dostopne za vse. Prostovoljci so nepogrešljiv del tega projekta. Z njihovo pomočjo invalidi in osebe s posebnimi potrebami dobili priložnost, da sodelujejo na pohodih po Slovenski planinski poti. Projekt je tudi poudaril pomen inkluzije in enakopravnosti v vseh vidikih življenja.

Vodja odbora inPlaninec Jurček Nowakk se je zahvalil vsem, ki so projekt podprli. »Ta projekt je kot prižgana luč v temni sobi – ne glede na to, kako dolgo je vladala tema, ob svetlobi se vse razjasni. In prav s projektom inPlaninci po Slovenski planinski poti smo skupaj prižgali to luč, ki je mnogim odprla nova obzorja.«, je še dodal Nowakk.

Projekt se je začel kot majhna pobuda, vendar je s podporo prostovoljcev zrasel in pritegnil različne ljudi. Pohodom z inPlaninci se je v treh letih pridružilo več kot 3000 udeležencev, med njimi več kot 550 invalidov, ki so s pomočjo prostovoljcev uživali v gorskem svetu, ki bi jim bil sicer nedostopen.