Voditeljica oddaje Helena Pirc v studiu oddaje Ah, ta leta. Foto: TV Slovenija
Voditeljica oddaje Helena Pirc v studiu oddaje Ah, ta leta. Foto: TV Slovenija

Danes bomo govorili o eni izmed najzanesljivejših stalnic v življenju – spremembah. Te prinašajo nove priložnosti in nove začetke. Od zamenjave poklica do popolne osebne preobrazbe – ob osebnih zgodbah bomo raziskovali, kako nas spremembe oblikujejo.

Naš prvi gost, Borut Veselko, je precej drzno spremenil svoje načrte: tik pred začetkom zdravniške kariere je zavil v svet umetnosti in postal dramski igralec. Tudi Marija Jakopin je zamenjala poklic: danes je gozdarka, toda iz gozdarstva je diplomirala šele pri 42 letih. Prej je z diplomo iz matematike delala kot programerka, lotila se je celo marketinga. Včasih pa nimamo izbire, ko nam življenje načrte obrne na glavo. Nino Batagelj je bil mlad, ambiciozen športnik in študent multimedije, ko ga je usoden trenutek postavil pred nepričakovano preizkušnjo. Zaradi nesrečnega skoka v vodo je postal tetraplegik, rolanje pa je zamenjal invalidski voziček.

S psihoterapevtom dr. Urošem Perkom bomo spregovorili o tem, kako se ljudje najpogosteje odzivamo na spremembe, zakaj se jim pogosto upiramo, tudi kadar so te nujne ali koristne, in kako se lahko na spremembe pripravimo.

Tudi spremembe na digitalnem področju so hitre, na trg vsak teden prihajajo novosti. V rubriki Ah, ta splet nam bo Nina Cijan tokrat predstavila pogovorne asistente, ki nam lajšajo vsakodnevna opravila in nam podajajo informacije, ki jih potrebujemo.

Zadnja, a še zdaleč ne najmanj pomembna gostja pa nam bo pogumno in iskreno zaupala življenjsko zgodbo o tem, kako je iz Nenada postala Salome, ki se ne skriva in ne molči.

Oddajo vodi Helena Pirc.

Podnapise si lahko vklopite na Teletekstu stran 771.