Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan od ponedeljka do petka lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate dnevnoinformativni blok ob 19. uri: Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme.

V soboto: Dnevnik, Sobotni Dnevnikov izbor, Utrip, Šport, Vreme.

V nedeljo: Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport, Vreme.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri s tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor, na TV SLO 3 pa sočasno ali z zamikom.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Tednik s tolmačem, v ponedeljek, ob 22.05, TV MB

Tokrat v Tedniku: Daniela in Amadeja sta sestri, ki ju je mama zapustila v najstniških letih, oče pa še prej. Preživljali sta se sami, zato sta morali opustiti šolanje. Zdaj sta zaradi zanemarjanja vložili kazensko ovadbo zoper mamo. So CSD, šola in policija storili vse, da bi zaščitili odraščajoči deklici?

December je mesec, ko postanemo bolj radodarni. To dokazuje tudi pojav številnih dobrodelnih akcij, kot so Božiček za en dan, Anina zvezdica, Mala pozornost za velik nasmeh. So take akcije obliž za revščino, ki bi jo morala reševati država in kaj pomenijo za socialno ogrožene?

Znane glasbenice in glasbeniki so stopili pred našo kamero ter zapeli in zaigrali Silvestrski poljub. Kako ta legendarna pesem zveni na klavirju, kitari in citrah? In zakaj je tudi po pol stoletja tako priljubljena? Komu je sploh bil namenjen silvestrski poljub in kakšne spomine zbuja?

Oddajo Tednik vodi Jelena Aščić.

Foto: dostopno
Foto: dostopno

KODA s tolmačem, v torek, ob 17.25, TV MB

V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbirajo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh.

Oddajo Koda vodi Ines Kočar.

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!