Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Vsak dan od ponedeljka do petka lahko s tolmačem v slovenski znakovni jezik spremljate dnevnoinformativni blok ob 19. uri: Dnevnik, Slovenska kronika, Šport, Vreme.

V soboto: Dnevnik, Sobotni Dnevnikov izbor, Utrip, Šport, Vreme.

V nedeljo: Dnevnik, Politično s Tanjo Gobec, Zrcalo tedna, Šport, Vreme.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri s tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor, na TV SLO 3 pa sočasno ali z zamikom.

Proslava ob dnevu suverenosti, v ponedeljek ob 20. uri na TV MB

Dan suverenosti je praznik v Republiki Sloveniji, s katerim 25. oktobra obeležujemo enega ključnih dogodkov v procesu osamosvojitve Slovenije, dan, ko je po osamosvojitveni vojni zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil slovensko ozemlje.

Je državni praznik, vendar ne dela prost dan v Sloveniji.

Osrednji dogodek, ko je iz Luke Koper odplula ladja z zadnjimi vojaki, se je sicer zgodil v noči na 26. oktober 1991. Mednarodnopravno gledano pa sta zadnji ladji, ki sta bili opolnoči še zasidrani, veljali za tuje ozemlje, saj sta pluli pod tujo zastavo, tako da so vsi vkrcani vojaki zapustili slovensko ozemlje že prej.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca in državni svetnik Branko Tomažič se bosta udeležila državne proslave ob dnevu suverenosti.

KODA s tolmačem, v torek ob 17.25 na TV MB

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

V uredništvu oddaje KODA, ki se ukvarja s potrošniškimi težavami, teme izbirajo glede na aktualno dogajanje v Sloveniji, vprašanja in teme pa nam sporočajo tudi gledalci in gledalke, ki se vse bolj zavedajo, da potrošniki nismo zgolj takrat, ko kupujemo izdelke v trgovini ali plačamo neko storitev, temveč tudi ko sklepamo pogodbe z banko ali zavarovalnico ali ko plačujemo davke za šolstvo, zdravstvo in funkcioniranje države nasploh.

DOSJE s tolmačem, v četrtek ob 20. uri na TV MB

Dosje: Staranje v vrtincu sistema bo na sporedu TV Slovenija 1 predvajan danes ob 20. uri. Ob 21. uri bo sledil pogovor o staranju v Sloveniji. Gostje bodo: Bogdan Tušar, generalni direktor direktorata za razvoj zdravstvenega sistema na ministrstvu za zdravje, Cveto Uršič, državni sekretar na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, Denis Sahernik, sekretar Skupnosti socialnih zavodov, Irena Ilešič Čujovič, predsednica Sindikata zdravstva in socialnega varstva, dr. Zvezdan Pirtošek, zdravnik nevrolog, univerzitetni profesor in predstojnik katedre za nevrologijo na ljubljanski medicinski fakulteti ter Boris Krabonja, predsednik društva prostovoljcev, Up-ornik.

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!