V tokratni oddaji bodo govorili o svilogojstvu, ki je bila nekoč donosna dejavnost, predvsem na Krasu, danes pa se nekateri želijo ponovno ukvarjati z murvami in sviloprejkami. Šli smo pod Belveder proti Belim skalam, kjer so lično obnovili staro kažeto. Pogledali smo tudi na pobočje pod Črnim Kalom, kjer je lani močno gorelo, a se do letos ni saniralo še nič. Videli boste, kako se v času kolin pravilno pripravi meso in slanino, kakšno mora biti razmerje med njima in katere začimbe so potrebne, da postanejo klobase sočne, prijetnega okusa in vonja. Ob 25-letnici Združenja kmečkih sirarjev Slovenije smo bili na Kmetiji Žerjal v Tomaju, kjer pridelujejo odličen kozji sir. Na koncu pa boste spoznali še mladega Italijana, ki je v Brkinih vzel nekaj njiv v najem in zdaj tam s prijatelji prideluje zelenjavo, ki jo preko spleta proda večinoma v Trst.
Podnapise pa si lahko vklopite na TTX 771.