Dnevnik s tolmačko. Foto: MMC RTV SLO
Dnevnik s tolmačko. Foto: MMC RTV SLO

V času zimskih olimpijskih iger je dnevnoinformativni blok ob 19. uri razširjen z Olimpijskim dnevnikom, ki ga lahko spremljate vsak dan ob 19.50.

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri lahko spremljate vsak dan od ponedeljka do nedelje. S tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor.

Ponedeljek, 14. februar
Tednik s tolmačem, ob 22. uri, TV MB

Po grozljivem umoru 41-letne mame šestih otrok, se odpira vprašanje, kako je mogoče, da nihče od pristojnih ni reagiral na tako brutalno nasilje in ali bi lahko tragedijo preprečili, če bi CSD-ji in policija sodelovali? Zakaj je naša družba tako strpna do nasilja in zakaj žrtve ne zmorejo zapustiti nasilneža? In zakaj tako pogosto obsojamo žrtev, ne pa nasilneža?

Počitniški dom idrijskih rudarjev v Ankaranu, ki so ga zgradili sami, že desetletja propada. Rudnik Idrija ga je po številnih zapletih prodal koprskemu podjetniku, ta ga prepušča nadaljnjemu propadanju. Podobna usoda je doletela tudi številne druge sindikalne domove, kjer je včasih po dostopnih cenah letovala večina slovenskih delavcev, zdaj pa samevajo.

Kaj je skrivnost ljubezni? Znanost še ni našla odgovora na to vprašanje, čeprav ta pojav že dolgo preučujejo strokovnjaki z različnih področij. Zakaj nas privlači točno določen človek, zakaj se zaljubimo in kako ter kdaj zaljubljenost preide v ljubezen? Kakšno vlogo v ljubezenskih odnosih igrajo hormoni in kakšno odnosi naših staršev, ki smo jim bili priča v otroštvu?

Oddajo Tednik vodi Jelena Aščić. Ponovitev oddaje je s tolmačem na sporedu v torek, ob 12. 15, prav tako na TV MB.

Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO
Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO

Četrtek, 17. februar
Tarča s tolmačem, v četrtek, ob 20. 20, na TV MB

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne.

Ponovitev oddaje Tarča s tolmačem si na TV MB lahko ogledate v petek, ob 12.15.

Špica oddaje Tarča. Foto: TV Slovenija
Špica oddaje Tarča. Foto: TV Slovenija

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!