Dnevnik s tolmačko v slovenski znakovni jezik. Foto: MMC RTV SLO
Dnevnik s tolmačko v slovenski znakovni jezik. Foto: MMC RTV SLO

Dnevnoinformativni blok ob 19. uri lahko spremljate vsak dan od ponedeljka do nedelje. S tolmačem v slovenski znakovni jezik je sočasno na ogled na TV Maribor.

Ponedeljek, 21. februar
Tednik s tolmačem, ob 20. uri, TV MB

Na hitrem testiranju pri enem izvajalcu pozitiven, na PCR testiranju pri drugem izvajalcu negativen, na PCR testiranju pri tretjem izvajalcu pozitiven. To je samo eden od številnih primerov, ki pod vprašaj postavlja zanesljivost testov. Kako je sploh z nadzorom testiranj, kdo vse jih lahko izvaja in kdo največ služi?

Ali bodo večinski lastnik našega največjega turističnega podjetja Sava turizem postali Madžari? Bi morala lastništvo hotelov na prestižnih lokacijah ohraniti država? Je država sploh primeren lastnik? Kaj bi prodaja zasebnikom pomenila za slovenski turizem, lokalne skupnosti, zaposlene?

Kako je 86-letna Marija Panger iz Nove vasi nad Dragonjo postala mednarodno znana kuharska vplivnica? Zaslovela je, potem ko so jo predstavili v spletni oddaji Pasta grannies; njeno kuhanje si je ogledalo več deset tisoč ljudi. Kakšne zaklade skrivajo tradicionalni kuharski recepti naših babic?

Oddajo Tednik vodi Jelena Aščić. Ponovitev oddaje je s tolmačem na sporedu v torek, ob 12. 15, prav tako na TV MB.

Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO
Tednik z voditeljico Jeleno Aščić. Foto: MMC RTV SLO

Četrtek, 24. februar
Tarča s tolmačem, v četrtek, ob 20. uri, na TV MB

Tedenska oddaja Tarča se ob četrtkih posveča najbolj aktualnim temam. Izhodišča za pogovor so poglobljeni raziskovalni prispevki naših novinarjev, za pojasnila in komentarje aktualnega dogajanja pa v oddajo vabimo poznavalce in pristojne.

Ponovitev oddaje Tarča s tolmačem si na TV MB lahko ogledate v petek, ob 12.15.

Špica oddaje Tarča. Foto: TV Slovenija
Špica oddaje Tarča. Foto: TV Slovenija

Po predvajanju so oddaje na voljo na Dostopno.si v rubrikah PODNAPISI in ZVOČNI PODNAPISI in ZNAKOVNI JEZIK.

Spremljajte informativni program TV Slovenija!