V ospredju Dario Varga v glavni vlogi Martina Vrenka. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv RTV Slovenija
V ospredju Dario Varga v glavni vlogi Martina Vrenka. Foto: SOJ RTV SLO/arhiv RTV Slovenija

1. del: Zlatovranka, 1. del, 2. januar

V elitni mariborski soseski čistilka najde okrvavljeno truplo uglednega zdravnika.
Čeprav sledi kažejo na samomor, peščica nelogičnih detajlov postane zadosten razlog, da inšpektor Vrenko odpre preiskavo. Izkaže se, da hladna in sterilna ni le soseska, hladni in nedostopni so tudi njeni stanovalci. Po prvih pogovorih se Vrenko ne more otresti občutka, da vsi sogovorniki nekaj prikrivajo in hkrati vsak opreza za vsakim.

2. del: Zlatovranka, 2. del, 3. januar

Ključ odklene skrbno varovano skrivnost nesrečnega zdravnika.
Odkrita Pandorina skrinjica pa med sosedi sproži učinek domin in na plano ena za drugo pridejo skrivnosti ostalih stanovalcev. Izkaže se, da sta blišč in uglajenost zgolj fasada, za katero se skrivajo temne plasti človeške narave. Na videz nepovezano izginotje enega izmed sosedov pripelje inšpektorja Vrenka do morilca.

3. del: Retrospektiva, 1. del, 4. januar

Na otvoritvi retrospektive priznanega mariborskega slikarja Karola Korenike se zgodi umor.
Žrtev je umetnikov sin, morilsko orodje pa del razstavljene umetnine – granitna kocka. Ko nekaj dni za tem umre še en član družine, se inšpektor Vrenko znajde pred posebno težko nalogo.

4. del: Retrospektiva, 2. del, 5. januar

Po krutem umoru v galeriji inšpektor Vrenko vedno močneje sumi, da se motiv za umore skriva v zapuščini slikarja Korenike. Čeprav se izkaže, da si je Silvan z svojim nebrzdanim življenjskim slogom nakopal veliko sovražnikov, pa je inšpektor Vrenko vse bolj prepričan, da se motiv za umore nahaja v Korenikini zapuščini. V pogovoru s poznavalcem slikarstva Liebmannom Vrenko pride do odkritja, ki dvigne vrednost zapuščine na povsem nov nivo. Sedaj mora Vrenko najti le še odgovor na eno vprašanje – čigavo oko je opazilo dragocenost v zapuščini in jo zaželelo zadržati

5. Brez zavor, 1. del, 6. januar

V učiteljskem kolektivu ene izmed mariborskih šol se začnejo vrstiti nesreče z smrtnimi izidi.
Med vračanjem s seminarja na Pohorju se z avtom ponesrečijo tri članice šolskega kolektiva. Stvari se začnejo zapletati, ko se izkaže, da nesreča, v kateri je ena izmed njih izgubila življenje, mogoče sploh ni bila nesreča. Kmalu v bližine šole umre še ena članica šolskega kolektiva, domnevno zaradi brutalnega ropa. Po pogovoru z mladim prestopnikom pa se izkaže, da njena smrt ni posledica ropa. Inšpektor Vrenko je vse bolj prepričan, da nič ni tako, kot se zdi in da je na delu morilec.

6. del: Brez zavor, 2. del, 7. januar

Ko zaradi nasilne smrti umre še tretja članica šolskega kolektiva, kriminalisti posumijo, da se je na šoli pojavil serijski morilec. Inšpektor Vrenko je prepričan, da se storilec skriva v kolektivu, katerega člani pa si njegovo ekipo podajajo kot namiznoteniško žogico. Zdi se, da se preiskava vrti v začaranem krogu. Pa vendar, preskok v razmišljanju inšpektorja Vrenka pripelje do morilca, ki se je od vseh sodelavcev v kolektivu zdel še najmanj škodljiv.