Na fotografiji je ameriški državni sekretar Mike Pompeo. Na obrazu ima masko z motivom ameriške zastave. Foto: Reuters
Na fotografiji je ameriški državni sekretar Mike Pompeo. Na obrazu ima masko z motivom ameriške zastave. Foto: Reuters

Izjavo bo v imenu Slovenije podpisal zunanji minister Anže Logar, Pompeo pa se bo sešel tudi s premierjem Janezom Janšo in predsednikom Borutom Pahorjem. Prvi mož State Departmenta se bo s slovenskim političnim vrhom se bo srečal na Bledu.

Visoki ameriški gost bo iz Češke na ljubljansko letališče skupaj z ženo Susan in z delegacijo prispel predvidoma ob 10.15. Na letališču ga bo sprejel minister Logar in ga nato pospremil do Bleda. Najprej se bosta v Vili Bled na delovnem srečanju sešli delegaciji obeh držav. Pompeo in premier Janša se bosta nato sešla tudi na štiri oči, za njuno srečanje pa je predvidenih 55 minut. Glavna točka obiska bo podpis izjave o varnosti omrežij 5G, podobno izjavo so ZDA že podpisale tudi s Češko, Poljsko, Romunijo, Estonijo in Latvijo.

Neposredni prenos novinarske konference s tolmačem ob 12.10 na TV SLO 3

Srečanju bo sledila 20-minutni novinarski konferenci, na kateri bodo imeli novinarji možnost zastaviti dve vprašanji. Novinarsko konferenco si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na našem 1. programu, na 3. programu pa tudi s tolmačem v slovenski znakovni jezik. Začetek prenosa bo ob 12.10.

Nato ga bo na kosilu gostil predsednik republike Pahor. Po šestih urah obiska bo Pompeo zapustil Slovenijo okoli 16. ure.