Na fotografiji sta Nastija in Amir. Foto: ZŠIS-POK Foto: dostopno
Na fotografiji sta Nastija in Amir. Foto: ZŠIS-POK Foto: dostopno

Plesni par Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine – paraplesalka Lara Nedeljkovič in plesalec Klemen Dremelj sta prvi dan tekmovanja v kategoriji standardnih plesov v močni konkurenci osvojila osmo, drugi dan pa v kategoriji latinskih plesov, tretje mesto. Amir Alibabić je v moški solo kategoriji zasedel drugo mesto. V ženski solo kategoriji pa si je Nastija Fijolič priplesala nastop v finalu, kjer je zasedla šesto mesto. Martina Smodiš in Roman Maček sta bila deveta.

Slovenski paraplesalci so uspešno nastopali tudi 2. dan tekmovanja. Srebrno medaljo v kategoriji v prostem programu solo kategorije je osvojil Amir Alibabić. Martina Smodiš in Roman Maček sta v kategoriji kombiniranem prostem slogu osvojila tretje mesto. Medalje so naši paraplesalci pobrali tudi v popoldanskem delu tekmovanja v latinsko ameriških plesih. Nastija in Amir sta dosegla drugo, Martina in Roman pa tretje mesto.

Pred slovenskimi paraplesalci je sedaj tri tedne priprav, v začetku septembra se bodo namreč udeležili tekmovanja v svetovnem pokalu v Košicah na Slovaškem. Konec oktobra pa sledi še vrhunec letošnje tekmovalne sezone: Evropsko prvenstvo v Pragi na Češkem.