Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Evrovizija Bambie Thug iz Irske očita EBU-ju, ker je ukazal odstraniti propalestinsko poslikavo telesa

8.5.2024 15:56

Bambie Thug, ki na Evroviziji zastopa Irsko, je organizatorje tekmovanja kritiziral_a, ker so zahtevali, da za nastop v torkovem polfinalnem izboru spremeni poslikavo telesa, ker je ta izražala podporo Palestini in pozivala k miru v Gazi.

Napovedujemo V novomeškem KCJT prihodnji teden premiera opere Kit na plaži

8.5.2024 15:53

V novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdine (KCJT) bodo prihodnji torek premierno izvedli opero Kit na plaži, nastalo po istoimenskem romanu Vinka Möderndorferja.

Preberite tudi Jorgić izgubil ogorčen boj z 20. igralcem sveta

8.5.2024 15:35

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na turnirju v Savdski Arabiji z nagradnim skladom 1,85 milijona evrov v obračunu za četrtfinale po ogorčenem boju z 2:3 v nizih izgubil proti 20. igralcu svetovne lestvice Jangu Woojinu iz Južne Koreje.

Evrovizija Maatko po uspehu v polfinalu Evrovizije: "Strokovne komisije gledajo na glasbo, tu imamo prednost"

8.5.2024 15:26

Po včerajšnjem uspehu v polfinalu Evrovizije je dogajanje prvega večera v Malmöju za MMC analiziral evrovizijski poznavalec Alesh Maatko. Meni, da bo uvrstitev Slovenije v velikem finalu veliko boljša od tistega, kar ji že lep čas napovedujejo stavnice.

Slovenija Vlada naj bi v četrtek začela postopke za priznanje Palestine. Nesoglasja glede načina priznanja?

8.5.2024 15:19

Slovenska vlada bo predvidoma v četrtek začela postopke za priznanje Palestine kot neodvisne države, so po tem, ko je Delo poročalo, da bo Slovenija Palestino priznala 21. maja, sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Napovedujemo V Galeriji Veselov vrt prostorska postavitev Na pragu Žarkine kuhinje

8.5.2024 14:41

V Galeriji Veselov vrt bodo 8. maja ob 19. uri odprli razstavo Na pragu Žarkine kuhinje – zor premen, ki so jo zasnovale akademski kiparki Katja Smerdu in Marjeta Medved ter zeliščarka Nataša Špiranec. Na ogled bo do 9. junija.

Slovenija KPK namerava za mnenje v zadevi Jaklič zdaj zaprositi pravosodno ministrstvo

8.5.2024 14:29

KPK bo po prejetem dopisu mandatno-volilne komisije DZ-ja, v katerem je ta prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča vrnila KPK-ju, zdaj za mnenje zaprosil pravosodno ministrstvo.

Oder Poslovila se je lutkovna ustvarjalka in igralka Lucija Drolc Uršič

8.5.2024 14:20

Umrla je lutkovna ustvarjalka Lucija (Lučka) Drolc Uršič, dolgoletna sodelavka in članica ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je v več kot 37-letni karieri sodelovala v dobrih 60 premiernih uprizoritvah. Stara je bila 81 let.

Oder Predstava Tekstura::Skrij me sneg po romanu Miklavža Komelja kot sklenitev snežnega kroga

8.5.2024 13:54

V predstavitvenem prostoru osmo/za je na ogled predstava Tekstura:: Skrij me sneg, ki je nastala po romanesknem prvencu Miklavža Komelja, naslovljenem Skrij me, sneg. Knjiga govori o srečanju med mladeničem in škofom, ki ga mladenič hoče rešiti smrti.

Evropske volitve 2024 Tomc: Kdor pride k nam, se mora prilagoditi našemu načinu življenja, in ne obratno

8.5.2024 13:27

Stranka SDS je predstavila volilni program za evropske volitve Preudarno za Slovenijo v Evropi. Med šestimi vrednotami so med drugim navedli zaščito evropskega načina življenja in varovanje zunanjih meja pred nezakonitimi migracijami.

Vojna v Ukrajini Ukrajinski parlament podprl vključevanje zapornikov v vojsko. Rusija svari Nato.

8.5.2024 13:07

Rusija je posvarila zvezo Nato pred morebitnim pošiljanjem enot v Ukrajino, kar bi bilo po mnenju Moskve izredno nevarno početje, medtem ko je bilo v ruskih napadih na Ukrajino poškodovanih več termoelektrarn.

Ture avanture Islandski novinec med letalskimi prevozniki premika meje z drugačnim pristopom

8.5.2024 13:05

Islandski nizkocenovni letalski prevoznik Play Airlines svojo politiko močno odmika od tiste, ki je v letalstvu običajna, to pa mu je omogočilo, da je v izjemno konkurenčni panogi našel svojo tržno nišo kljub majhnosti.

Olimpijske igre Olimpijski ogenj po morju prispel v Francijo

8.5.2024 13:04

Olimpijska bakla je prispela v Marseille, kjer jo je 79 dni pred začetkom olimpijskih iger v Parizu pričakala velika pomorska parada z več kot tisoč plovili. Baklo so pripeljali z ladjo Belem.

Slovenija Pirc Musar podelila odlikovanja za zasluge ob vstopu Slovenije v EU in Nato

8.5.2024 12:36

Predsednica Nataša Pirc Musar je ob 20. obletnici članstva Slovenije v EU-ju in zvezi Nato z zlatim redom za zasluge odlikovala zunanje in obrambno ministrstvo ter ožjo pogajalsko skupino za pristop Slovenije k EU-ju.

Okolje Uprava za varno hrano ob porastu nedovoljene trgovine s pesticidi opozarja na nevarnost

8.5.2024 12:25

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opaža porast nedovoljene trgovine s fitofarmacevtskimi sredstvi in ob tem opozarja, da je njihova uporaba, če nimajo dovoljenja za promet in uporabo na območju Slovenije, lahko nevarna.

Vizualna umetnost Med 40 ponaredki na eBayu, identificiranimi z UI-jem, tudi ponarejeni deli Moneta in Renoirja

8.5.2024 12:16

"Ne dovolimo objave ponarejenih izdelkov ali nepooblaščenih kopij," je navedeno na spletni dražbeni in prodajni strani eBay. A strokovnjakinja za preverjanje pristnosti umetnin je z UI-jem za zdaj identificirala 40 ponaredkov, ki se prodajajo tam.

Zdravje AstraZeneca umika cepivo proti covidu-19 in ga ne bo več izdelovala

8.5.2024 12:06

Britansko farmacevtsko podjetje AstraZeneca je sporočilo, da bo s trga umaknilo svoje cepivo Vaxzevria proti covidu-19 in kot razlog za to odločitev navedlo upad povpraševanja ter presežek ponudbe drugih cepiv, ki so na voljo na trgu.

Glasba Teo y la Mar v Prvi vrsti

8.5.2024 11:56

V glasbeni oddaji Prva vrsta na Prvem programu Radia Slovenija je gostoval hrvaško-madžarski duo Teo y la Mar. Glasbenika sta predstavila avtorsko glasbo, ki jo prežema kultura Pirenejskega polotoka, flamenko.

Slovenija Na odboru podpora noveli, ki z novo definicijo izraza vozilo širi tudi obseg obveznega zavarovanja

8.5.2024 11:36

Odbor za finance je podprl predlog novele zakona o obveznih zavarovanjih v prometu. Vlada je prepričana, da bo novela prinesla večje varstvo oškodovancev v primeru nesreč, v opoziciji opozarjajo na dodatne obremenitve.

Gospodarstvo Magna bo v tovarni v Gradcu odpustila 500 ljudi

8.5.2024 11:35

Kanadsko-avstrijska multinacionalka Magna bo v tovarni v Gradcu ukinila 500 delovnih mest, potem ko je ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Fisker ustavil proizvodnjo električnega vozila Ocean in v Avstriji vložil zahtevek za insolventnost.

Ob osmih Ana Žerjal: Ključni izziv Rdečega križa je pomladiti organizacijo

8.5.2024 11:24

Danes se v Sloveniji začenja teden Rdečega križa, obenem pa je 8. maj mednarodni dan Rdečega križa. V slovenskem Rdečem križu deluje približno deset tisoč prostovoljcev, na svetovni ravni jih je več kot 15 milijonov.

Znani Streljanje pred Drakovo vilo, raperjev varnostnik huje poškodovan

8.5.2024 11:17

Policija preiskuje streljanje pred vilo raperja Draka v Torontu, v katerem je bil huje ranjen eden izmed njegovih varnostnikov. Organom pregona je uspelo pridobiti posnetek streljanja, nagiba pa za zdaj še ne povezujejo s sporom med Drakom in Lamarjem.

Slovenija Šarec napovedal ustanovitev prostorskih sil, ki bodo odgovorne za obrambo ozemlja države

8.5.2024 11:08

Obrambni minister Marjan Šarec je ob robu novinarske konference na temo dneva Slovenske vojske v torek dejal, da ustanavljajo t. i. prostorske sile, ki so idejni naslednik teritorialne obrambe in bodo zapolnjevale vlogo obrambe ozemlja države.

Dirka po Italiji Ubežnikom uspelo, zmagal pa je Thomas. Benjamin Thomas.

8.5.2024 10:47

Glavnina je odlašala, moštva so motovilila, ko je vrag vzel šalo, so kolesarji pritisnili na pedale, a bilo je že prepozno. Skupina štirih ubežnikov je uspela, zmage na 5. etapi letošnje Dirke po Italiji pa se je razveselil Benjamin Thomas (Cofidis).

Stran 11 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov