Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej: svetovno prvenstvo elitne skupine: ZDA - Nemčija, prenos

Zadnje

Košarka Polfinalna para DP-ja Krka – Helios in Šenčur – Cedevita Olimpija

7.5.2024 20:44

Škofjeloški košarkarji LTH Castingsa so na drugi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva dodobra namučili Krko, ki se je šele v končnici izvila iz primeža in se z zmago z 82:89 uvrstila v polfinale. Cedevita Olimpija ni imela težav s Šentjurjem.

Evropa Ši v Pirenejih končal obisk Francije. Macron ga je pozval, naj tesno sodeluje z Evropo.

7.5.2024 20:24

Kitajski voditelj Ši Džinping je v Pirenejih, kjer ga je v bližini prelaza Col du Tourmalet gostil francoski predsednik Emmanuel Macron, sklenil obisk v Franciji. Sledi obisk Srbije.

Dediščina Unescova listina uradno zapečatila vpis babištva na seznam nesnovne kulturne dediščine

7.5.2024 20:13

V Narodni galeriji se je odvila slavnostna podelitev Unescove listine o vpisu babištva na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

7.5.2024 20:00

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

Evropska unija Računsko sodišče: Izterjava nepravilno porabljenih milijard traja predolgo

7.5.2024 19:53

Izterjava nepravilno porabljenih evropskih sredstev traja predolgo, v poročilu ugotavlja Evropsko računsko sodišče. V obdobju 2014–2022 je bilo nepravilno porabljenih 14 milijard evrov evropskih sredstev.

Knjige Znanih je deset najboljših del otroške in mladinske književnosti zadnjega leta

7.5.2024 19:38

Znanih je deset nominirancev za letošnjo desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev. Letošnji nagrajenec ali nagrajenka bo znan 23. maja.

Liga prvakov v nogometu Hummels popeljal Dortmund v finale, nova evropska zaušnica PSG-ju

7.5.2024 18:56

Borussia Dortmund je presenetljivi finalist Lige prvakov, potem ko so Porurci tudi na drugi tekmi z 1:0 premagali Paris Saint-Germain. Junak črno-rumenih je 35-letni Mats Hummels, medtem ko je PSG doma kar štirikrat stresel okvir vrat, ne pa tudi mreže.

S. in J. Amerika Na sojenju Trumpu pričala Stormy Daniels. Trump jo je na omrežju napadel, nato pa objavo izbrisal.

7.5.2024 18:51

Tožilstvo je na klop za priče v sodnem procesu proti nekdanjemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu poklicalo pornografsko igralko Stormy Daniels, s pravim imenom Stephanie Clifford.

Evropske volitve 2024 Aleksander Merlo bo kandidiral na listi Zelenih Slovenije

7.5.2024 18:07

Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo bo po informacijah Televizije Slovenija na evropskih volitvah kandidiral na listi Zelenih Slovenije. Še na začetku aprila je bil Merlo glavni kandidat za nosilca liste Gibanja Svoboda.

Preberite tudi Rusija prepovedala delovanje nevladne organizacije Freedom House

7.5.2024 18:07

Rusija je danes ameriško nevladno organizacijo za spodbujanje demokracije Freedom House razglasila za nezaželeno, s čimer je prepovedala njeno delovanje v državi.

Slovenija Najpomembnejšo vlogo pri reševanju slabih odnosov v službi ima vodstvo

7.5.2024 17:55

Podcenjevanje, ustrahovanje, žaljenje, manipuliranje, kričanje in toleranca vodstva do neprimerne komunikacije je – kot pripovedujejo mnogi – vsakdan številnih zaposlenih v javnem in tudi zasebnem sektorju. Kje so vzroki za to in kako razmere izboljšati?

Gledamo Fant in čaplja

7.5.2024 17:26

Najnovejši film Hajaa Mijazakija, prvi po desetih letih, je bil nekakšna demonstracija mojstrovega primata. Studio Ghibli zanj ni pripravil promocijske kampanje, pred premiero niso objavili napovednika ali slikovnega gradiva, kaj šele daljšega sinopsisa.

Gorenjska Jeseniška komunala zavrača očitke o odgovornosti za madež alg na Savi Dolinki

7.5.2024 17:12

V jeseniškem javnem komunalnem podjetju zavračajo očitke Društva za varstvo okolja Bled, da bi bilo razraščanje alg na območju akumulacijskega jezera Hidroelektrarne Moste na Savi Dolinki lahko posledica izpustov iz centralne čistilne naprave Jesenice.

Gospodarstvo Panvita v večinski lasti hrvaškega Mplusa; KGZS zaskrbljen nad usodo državnih kmetijskih zemljišč

7.5.2024 17:10

V KGZS-ju opozarjajo na morebitne negativne posledice prodaje skupine Panvita hrvaški storitveni družbi Mplus. Kot je opozoril Roman Žveglič, bodo novi lastniki avtomatsko pridobili zakupne pogodbe za več kot 3000 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč.

Gospodarstvo Sindikat: Zaradi neplačevanja poklicnega zavarovanja letno oškodovanih približno 20.000 voznikov

7.5.2024 16:17

Sindikat delavcev prometa in zvez je zaradi neukrepanja na inšpektorat naslovil uradno prijavo delodajalcev v panogi cestnega tovornega prometa, ki svojim zaposlenim ne plačujejo poklicnega zavarovanja. Kot opozarjajo, zakonodajo kršijo skoraj vsi.

Evropske volitve 2024 Stevanović: Na evropskih volitvah končno stranka za tiste, ki do zdaj niso bili slišani

7.5.2024 16:16

Stranka Resni.ca je s podpisi 1055 volivcev na Državno volilno komisijo vložila kandidatno listo za evropske volitve. Njen predsednik Zoran Stevanović je pozval k udeležbi na volitvah in poudaril, da zastopajo slovenski glas, ki še ni bil slišan.

Arhitektura in oblikovanje Stranki NSi se selitev Drame na Litostrojsko zdi predraga

7.5.2024 16:16

Poslanska skupina NSi zahteva sklic nujne seje komisije DZ-ja za nadzor javnih financ zaradi po njihovi oceni predrage selitve ljubljanske Drame v času obnove na Litostrojsko cesto. Ministrica Vrečko sklic razume kot diskreditacijo njene osebe in stranke.

Preostali športi Vodja slovenskih olimpijcev v Parizu bo Uroš Mohorič

7.5.2024 15:58

Vodja slovenske olimpijske reprezentance v Parizu bo Uroš Mohorič, nekdanji rokometaš, pozneje direktor moških rokometnih reprezentanc, danes pa namestnik generalnega sekretarja in direktor za področje športa na OKS-u.

Film in TV Patty Jenkins potrdila, da je franšize Čudežna ženska "za zdaj in verjetno za vedno" konec

7.5.2024 15:48

Po uspešnici Čudežna ženska (2017), ki je pomenila velik korak za like superjunakinj, in medlem nadaljevanju tri leta pozneje je režiserka Patty Jenkins zdaj potrdila, da tretjega filma ne bo.

EP v nogometu 2024 Adam Gnezda Čerin: Vedno sem izbral pravi trenutek za prestop

7.5.2024 15:36

Podkast Žoga je okrogla še vedno gostuje v Atenah. Tokrat sta se Luka Petrič in Marko Cirman pogovarjala z Adamom Gnezdo Čerinom.

Evropa Policija pregnala propalestinske protestnike na univerzah v Amsterdamu in Berlinu. Protesti drugod.

7.5.2024 15:25

Nizozemska policija je zjutraj z množičnimi aretacijami prekinila propalestinski protest na Univerzi v Amsterdamu. Policisti so pridržali 140 ljudi, proti študentom pa so uporabili tudi silo in odstranili barikade. Študentje protestirajo v več državah.

Vojna v Ukrajini Kijev trdi, da je preprečil ruski načrt za atentat na Zelenskega

7.5.2024 15:00

Ukrajinska varnostna služba SBU je sporočila, da je preprečila ruski načrt za atentat na ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega in druge visoke ukrajinske predstavnike.

Slovenija DZ presojo glede suma nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Jakliča vrača KPK-ju

7.5.2024 14:54

Potem ko je KPK prijavo o sumu nezdružljivosti funkcij ustavnega sodnika Klemna Jakliča odstopil DZ-ju, jo ta zdaj vrača komisiji. DZ skladno z zakonodajo ni pristojen za izvajanje določb o nezdružljivosti ustavnih sodnikov, pojasnjuje Janja Sluga.

Napovedujemo Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU tudi razstava v Zagrebu

7.5.2024 14:54

V središču Zagreba je od ponedeljka na ogled razstava Nove zvezde Evrope – dvajset let pozneje.

Stran 13 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov