Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija Kdaj je uporaba službenih psov pri varovanju meje sporna oz. nezakonita?

12.09.2019

Slovenska policija skupaj s Slovensko vojsko pri varovanju meje pred nezakonitimi prehodi uporablja številna tehnična sredstva, poleg tega pa tudi službene pse, ki so v vsaj dveh primerih ugriznili tuja državljana, ki sta nezakonito prečkala mejo.

Slovenija Pravila za uporabo električnih skirojev: "Pomanjkljiva, nepopolna in premalo natančna?"

03.09.2019

Evropske države so začele počasi preganjati električne skiroje s površin za pešce in jih pošiljajo na kolesarske steze in ceste. Infrastrukturno ministrstvo pa želi legalizirati njihovo uporabo na pločnikih. Res da le z vožnjo s hitrostjo pešcev.

Ljubljana Spremljanje prihodov avtobusov LPP-ja bo spet lažje

30.08.2019

Po zamenjavi sistema sledenja avtobusov LPP-ja so prenehale delovati tudi številne aplikacije, ki so potnikom LPP-ja omogočile spremljanje prihodov avtobusov. Z novim šolskim letom pa bodo, kot kaže, na voljo vsaj tri nove tovrstne aplikacije.

Gospodarstvo Šarec: Če želimo biti razvojno uspešna država, potrebujemo NEK 2

22.08.2019

Premier Marjan Šarec ugotavlja, da Slovenija potrebuje nov blok jedrske elektrarne za doseganje energetske neodvisnosti. Toda prvi projekt na področju jedrske energije bo gradnja skladišča za nizko in srednje radioaktivne odpadke.

Slovenija Alenka Ermenc: Plačilo vojakom je nekonkurenčno na trgu dela

20.08.2019

V zadnjih 28 letih smo šli od naborniškega sistema do profesionalizacije vojske, ki nikoli ni bila končana. Vse pomanjkljivosti je nemogoče odpraviti v enem koledarskem letu, pravi načelnica generalštaba Alenka Ermenc.

Okolje "Odstrel volkov se večinoma odreja, da bi se pomirilo ljudi, ki volkov ne marajo"

09.08.2019

Nevarnost napada volka na človeka je izredno majhna. Bistveno manjša kot za številne druge divje živali, da ne govorimo o domačih živalih, kot sta pes in bik, pojasnjuje Miha Krofel z biotehniške fakultete.

Gospodarstvo Številni postopki zoper Adrio Airways, lani za 35.511 evrov glob

06.08.2019

Agencija za civilno letalstvo je letos v prvih sedmih mesecih prejela okoli 200 prijav zoper Adrio Airways, večinoma zaradi odpovedi in zamud pri poletih ter zaradi zavrnitev vkrcanja.

Evropska unija Za katere resorje v Evropski komisiji se poteguje Slovenija?

01.08.2019

Slovenija naj bi se neuradno potegovala za resor energetike v novi sestavi Evropske komisije. Slovenskega kandidata za komisarja Janeza Lenarčiča pa zanimajo regionalna politika, okolje, raziskave in razvoj, digitalizacija, trgovina ter širitev EU-ja.

Slovenija Vlada raje vlaga v slabo banko kot pa v stanovanjsko področje

31.07.2019

Dobički slabe banke so očitno veliko pomembnejši od zagotavljanja osnovnih razmer za bivanje državljanov, opozarjajo v civilni pobudi Kje bomo jutri spali?.

Slovenija Nezakonite migracije bolj polnijo zapore in pripore kot azilne domove

24.07.2019

V Sloveniji prebiva 680 ljudi, ki jim je bila podeljena mednarodna zaščita. V slovenskih zaporih in priporih pa je že 176 tujcev, ki so zaprti zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje.

Evropska unija Denarna nadomestila za slovo od Evropskega parlamenta

07.06.2019

V novi sestavi Evropskega parlamenta bo skoraj dve tretjini novih poslancev. Vsi odhajajoči pa bodo deležni najmanj petmesečne odpravnine oz. začasnega nadomestila v vrednosti poslanske plače.  

Okolje Koliko odpadne embalaže se sploh lahko reciklira?

05.06.2019

Ugotovili smo, da je polovica življenjskih potrebščin pakirana v embalažo, ki je ne recikliramo, pravi Jaka Kranjc iz okoljske organizacije Ekologi brez meja, ki je preverjala, kakšna je embalaža izdelkov, po katerih potrošniki najpogosteje segajo.

Stran 12 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov