Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Gregor Cerar

Slovenija Policijska ura, prepoved gibanja med občinami in drugi ukrepi, ki so posegli v naš vsakdanjik

22.03.2021

Policija je do konca februarja izvedla skoraj 9500 prekrškovnih postopkov zaradi kršitev vladnih odlokov na podlagi zakona o nalezljivih boleznih. Skupni znesek glob, ki jih je izrekel zdravstveni inšpektorat, pa znaša skoraj dva milijona evrov.

Slovenija Policija kršilce ukrepov kaznuje tudi na podlagi fotografij. Kaj bo razkril nadzor IP-ja?

03.03.2021

Evropska unija bo predvidoma aprila predstavila načrte za regulacijo umetne inteligence. Vključena bodo tudi pravila uporabe biometričnega nadzora, kot je prepoznavanje obrazov. To tehnologijo lahko že vrsto let uporablja tudi slovenska policija.

Črna kronika Pogojna zaporna kazen postaja sankcija za sovražni govor na spletu

23.02.2021

Slovenska sodišča so začela izrekati pogojne zaporne kazni uporabnikom spleta ali družbenih omrežij zaradi širitve sovraštva in nestrpnosti. Zadnji primer je februarska sodba koprskega okrožnega sodišča zaradi zapisov na Twitterju.

Novi koronavirus Prepoved prehranjevanja na javnih površinah ostaja, kdaj bo odpravljena, ni jasno

22.02.2021

S sprostitvijo protikoronskih ukrepov v t. i. oranžni fazi je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi. Vendar je še vedno prepovedano prehranjevanje na javnih površinah v skupinah, razen za člane istega gospodinjstva.

Črna kronika Epidemija bo nekaterim obsojencem podaljšala časovnico služenja kazni za več mesecev

09.02.2021

Zaradi epidemije covida-19 so bili deloma izpraznjeni tudi slovenski zapori. Vsi, ki so jim prekinili prestajanje kazni, jo bodo morali odslužiti po koncu epidemije. V zapor pa se prostovoljno ne morejo vrniti, čeprav morajo odslužiti nekaj mesecev kazni.

Slovenija Kdaj predsednik republike odvzame državno odlikovanje?

19.01.2021

V ZDA je vedno več pozivov k sprožitvi preiskave o politični odgovornosti nekaterih politikov za nasilni vdor v ameriški kongres. Med njimi je Paul Gosar, prejemnik enega najvišjih slovenskih državnih odlikovanj.

Slovenija 19. popis prebivalstva v Sloveniji: registrsko in tudi tokrat brez izpričevanja narodnosti in vere

18.01.2021

Članice EU-ja morajo v letu 2021 izpeljati popis prebivalstva, saj to zapoveduje uredba evropske komisije iz leta 2017. To bo že 19. popis prebivalstva na Slovenskem ter četrti registrski popis - izveden bo na podlagi podatkov iz različnih baz podatkov.

Slovenija Tovornjaki lahko na avtocesti A1 prehitevajo le še na 29 odsekih

14.01.2021

V petek bo začela na avtocesti med Koprom in Šentiljem (avtocesta A1) veljati prepoved prehitevanja za tovornjake, težje od 7,5 tone, med 6. uro zjutraj in 18. uro zvečer. Težki tovornjaki bodo sicer ponoči še vedno lahko prehitevali.

Gospodarstvo EU: Dovolj je elektronskih naprav za enkratno uporabo! Biti morajo trajne in popravljive.

11.01.2021

Evropski parlament kot tudi Evropska komisija sta v času pandemije najavila, da bo EU od proizvajalcev elektronskih naprav zahteval zagotovilo o daljšem času delovanja in možnosti lažjega popravila. V letu 2021 bomo videli, ali bo to zaživelo v praksi.

20 v 2020 Covid-19: po prvem valu epidemije med zmagovalci, v drugem na svetovnem dnu

28.12.2020

Od začetka epidemije covida-19 v Sloveniji letos marca je s covidom-19 umrlo skoraj 2600 bolnikov, pozitiven izvid testa na novi koronavirus pa je bil potrjen pri približno dvajsetini prebivalstva. S temi številkami sodi Slovenija med najbolj prizadete.

Novi koronavirus Hojs: Če vas v sosednji občini zasačijo brez mobilne aplikacije #OstaniZdrav, sledi kazen!

14.12.2020

Kazen bo sledila, če vas zasačijo znotraj druge občine ali regije in nimate naložene aplikacije, je glede obveznosti uporabe aplikacije #OstaniZdrav na novinarski konferenci opozoril minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Novi koronavirus Vedno več kazni zaradi nenošenja zaščitnih mask, pravna podlaga pa precej vprašljiva

01.12.2020

Policisti, redarji in množica inšpektorjev izdajajo globe zaradi nenošenja zaščitnih mask in drugih kršitev ukrepov, ki jih je zapovedala vlada. Toda zakon o nalezljivih boleznih vladi (še) omogoča le sprejetje omejitve in prepovedi gibanja.

Stran 6 od 48
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov