Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Slovenija Nadzor delavcev: Če tehnologija nekaj omogoča, še ne pomeni, da to lahko počnemo

19.09.2019

Pri posegih v zasebnost delavcev, kot je denimo videonadzor, je ključnega pomena, ali je ukrep sorazmeren glede na vse okoliščine, poudarja informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in dodaja, da zgolj tehnološka možnost ni argument za njeno uporabo.

Evropska unija Slovenski evroposlanci pričakujejo menjavo nekaterih kandidatov za komisijo

13.09.2019

"Najšibkejši člen kandidatov za komisijo je madžarski kandidat," je na srečanju evropskih poslancev v Ljubljani izpostavila Tanja Fajon (SD/S&D). Vsi navzoči poslanci so se strinjali z mnenjem, da bo končni seznam komisarskih imen drugačen od trenutnega.

Slovenija Alenka Bratušek: Energetika ne bo peskovnik, kjer bodo fantje tekmovali v potičkah

06.09.2019

"Režemo lovke in verjamem, da to boli. A več polen, kot mi boste metali pod noge, bolj bom grizla in sekala lovke," se je ministrica Alenka Bratušek odzvala na očitke o kadrovanju v družbi SODO.

Slovenija Nevladniki: Ministrstvo z ukinitvijo dodatka kaže, da nima stika z realnostjo revščine

05.09.2019

Na ministrstvu za delo niso prisluhnili nevladnim organizacijam glede dodatka za delovno aktivnost in vztrajajo pri predlogu, da se dodatek ukine. Nevladne organizacije opozarjajo, da bo to prizadelo najšibkejše. Ukinitvi niso naklonjeni niti v Levici.

Gospodarstvo V Arrivi kljub sodbi sodišča nezakonito odpuščenemu sindikalistu vrnili premalo

04.09.2019

Družbe skupine Arriva se vračajo na sodišče, saj so v Arrivi po sodbi sodišča nezakonito odpuščenemu sindikalistu nakazali le osnovno plačo brez dodatkov. Sodišče bo znova razsojalo o zakonitosti stavke v družbi, ki prejema izdatne državne subvencije.

Gospodarstvo Delavci javnih komunalnih podjetij zaradi zastarelega zakona ob 400 evrov nadomestila letno

02.09.2019

"Zaradi zakonodaje prihajamo v paradoksalni položaj, da se na istem gradbišču znajdeta dva delavca, ki delata isto, pri čemer en prejme dva evra manj za malico samo zato, ker je zaposlen v javnem podjetju," opozarjajo v GZS-ju in sindikatu.

Slovenija Protest proti odstrelu medvedov in volkov: država z zakonom poteptala lastne predpise

31.08.2019

"Narava ni naša last za izkoriščanje, temveč moramo z njo sobivati," je eden od poudarkov okoli 100 aktivistov, ki so se na Trgu Republike zbrali z namenom protesta proti odstrelu medvedov in volkov. Ministrico za kmetijstvo so ob tem pozvali k odstopu.

Slovenija Predpisi za voznike tovornjakov le na papirju. Realnost so čezmerne nadure in dodatki.

29.08.2019

Praksa pri voznikih tovornjakov daje vtis, da je veljavna zakonodaja abstrakten pojem, ki mu je treba zadostiti samo formalno. Vseeno pa zaradi strahu pred izgubo službe le redki uveljavljajo svoje pravice. Najpogosteje, ko je že prepozno.

Gospodarstvo Pošta Slovenije: Inšpektorat za delo odkril več kršitev. Sindikati skeptični glede učinka nadzorov.

28.08.2019

Inšpektorat za delo je v preteklih tednih opravil več nadzorov na Pošti Slovenije, kjer so že v preteklosti odkrili več kršitev delovne zakonodaje. Sindikati ob tem opozarjajo, da zgolj ureditvene odločbe v praksi pomenijo nadaljevanje kršitev.

Slovenija Mladi pred brazilskim veleposlaništvom: "Ni planeta B"

26.08.2019

"To ni ogenj, to je kapital," je vzklikalo nekaj manj kot 200 protestnikov pred veleposlaništvom Brazilije v Ljubljani zaradi požarov v Amazoniji in brezbrižnosti vodilnih ob okoljski problematiki.

Gospodarstvo V Katja Transport prejeli račun za pretirane nadure voznikov kombijev

10.08.2019

Nekdanjemu vozniku kombija v podjetju Katja Transport, ki je na cesti preživel 84 ur ali več na teden, je moralo podjetje plačati razliko v plačah. Zoper odgovorne pa poteka tudi kazenski postopek zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev.

Gospodarstvo Luka Koper: Sindikati zaskrbljeni zaradi neplačanih delavcev IPS in sumljivih oglasov za tujce

07.08.2019

Medtem ko se sistem izvajalcev pristaniških storitev poslavlja od Luke Koper, pa duh "luških gazd" ostaja. Kdo bo zaščitil delavce IPS-ov, ki so ostali brez plač? Pojavljajo pa se tudi sumljivi oglasi za delo v Luki Koper prek slovaške agencije.

Stran 3 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov