Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Gospodarstvo Neizplačevanje in knjigovodska kreativnost pri plačah ostajata realnost delavcev

22.07.2019

Med kršitvami na področju dela so najpogostejše kršitve povezane s plačilom. Medtem ko na finančni upravi pojasnjujejo, da se z izplačevanjem neupravičenih stroškov delodajalec ne izmakne davčni obveznosti, pa se nevladniki s tem dnevno srečujejo.

Slovenija Napetosti med krovnim in ljubljanskim upokojenskim združenjem

08.07.2019

Pred začetkom festivala za tretje življenjsko obdobje se znova pojavljajo napetosti med Zvezo društev upokojencev Slovenije (ZDUS) in ljubljansko Mestno zvezo upokojencev (MZU). ZDUS bo namreč društvom, ki bodo na festivalu, odrekel finančno podporo.

Slovenija Sindikat: Kljub sporazumu delovni pogoji na Pošti vse bližje Amazonu

06.07.2019

Na Pošti Slovenije se štiri mesece po podpisu stavkovnega sporazuma znova srečujejo z nezadovoljstvom zaposlenih. V sindikatu SPD Pošti Slovenije očitajo, da krši stavkovni sporazum, delavci pa ostajajo preobremenjeni in delajo v vprašljivih razmerah.

Slovenija DU Kranj: Ob visokih sodnih stroških zaposleni brez dodatka iz tržne dejavnosti

22.06.2019

Kljub napovedim vodstva Doma upokojencev Kranj o umiku tožb za prevoze del komunikacije med vodstvom in sindikatom ostaja na sodišču. Tudi glede vprašanja, ali se sobota šteje kot delovni dan. Delavci pa letos niso prejeli izplačila iz tržne dejavnosti.

Slovenija Učitelji: nadpovprečno stari, usposobljeni in nenaklonjeni sodobni tehnologiji pri pouku

19.06.2019

Slovenski učitelji se ocenjujejo kot dobro pripravljeni za poučevanje, si pa želijo več podpore pri sodobnih izzivih v izobraževanju. Izziv za prihodnost pa bo tudi uporaba informacijske komunikacijske tehnologije v izobraževanju, kaže raziskava Talis.

Počitniško delo Napotnica ne pozna brezplačnega uvajanja in odpovednega roka

18.06.2019

Poletne počitnice so čas, ko se znaten del dijakov in študentov preizkusi v počitniškem delu in nabira prve delovne izkušnje. Ob dodatnem zaslužku in novih izkušnjah pa v sindikatu Mladi Plus opozarjajo tudi na previdnost.

Slovenija Trajnostni razvoj: neenakost občin pri pridobivanju sredstev

12.06.2019

Ključni težavi podnebnih investicij na lokalni ravni sta neenakost pri prejemanju sredstev, kjer so mestne občine v veliki prednosti glede na druge, in pomanjkljivo sodelovanje med občinami, so ugotovitve okrogle mize o trajnostnem razvoju občin.

Slovenija Nevladniki: Z ukinitvijo dodatka bo prostovoljstvo "privilegij bogatih"

28.05.2019

Na ministrstvu za delo so v spremembah zakonodaje predlagali ukinitev dodatka za delovno aktivnost, ki ga prejemajo delovno aktivni prejemniki socialne pomoči. Nevladniki opozarjajo, da bo to prizadelo zlasti prostovoljce, ki so ključni pri njihovem delu.

Slovenija Stres v osnovnih šolah: Največ stresa zaradi ocenjevanja in števila predmetov

21.05.2019

Stres je v slovenskih šolah prisoten, niso pa slovenski učenci nadpovprečno obremenjeni s stresom, kaže raziskava o stresu pri osnovnošolcih. Ti so kot najbolj stresno omenili ocenjevanje in preveliko število predmetov.

Slovenija Socialna oskrba starostnikov ne bi smela biti odvisna od javnih del in miloščine

10.05.2019

Za kakovost življenja starostnikov je poleg zdravstvene bistvena tudi socialna oskrba, ki pa ne bi smela biti odvisna od trenutne proračunske postavke ali javnih del, so poudarili razpravljalci okrogle mize zavoda Opro o socialni izključenosti starejših.

Okolje Protest proti odstrelu: "Vsak poseg v naravo vračamo z dvojnimi obrestmi"

07.05.2019

Odstrel ni edina možnost zaščite živine pred zvermi, je bilo osrednje sporočilo približno 20 protestnikov, ki so pred ministrstvom za okolje protestirali proti odstrelu medvedov in volkov. Opozorili pa so tudi na zastraševanje pred medvedi in volkovi.

Zdravje Poklicne bolezni že 30 let pometamo pod preprogo

26.04.2019

Ob svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu, ki ga zaznamujemo 28. aprila, pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije pozivajo k ureditvi tega področja. Zaradi pomanjkljivih predpisov veliko poklicnih bolezni ostane "pod preprogo".

Stran 4 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov