Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Polovica ameriških bank potencialno insolventnih

07.05.2023

Potem ko so delnice na Wall Streetu ves teden drsele navzdol, je v petek sledil močen odboj in največja rast indeksa Dow Jones (+1,65 %) po 6. januarju. Vzrok? Spodbudni poslovni rezultati Appla in ugodne številke z ameriškega aprilskega trga dela.

Borzni komentar Fed kljub še eni propadli banki v novo zvišanje obrestne mere

03.05.2023

Trije od štirih največjih stečajev ameriških bank v zgodovini so se zgodili v zadnjih dveh mesecih, kljub temu pa je velika verjetnost, da bo ameriška centralna banka, ki je pravzaprav zakuhala te težave, danes obresti zvišala še za 0,25 odstotne točke.

Intervju "Lahko bi se kaj dogovorili z Dragonsi"

09.05.2023

Ana Milović, zadnja leta prva strelka ženskega državnega nogometnega prvenstva, poudarja, da je že moški nogomet pri nas zapostavljen, ženski pa sploh. "Vsi treniramo isto, finančno pa je velika razlika."

Borzni komentar Oživitev FAANG-pravljice in še naprej rekordni dobički "naftarjev"

30.04.2023

Metine (Facebookove) delnice so bile novembra vredne manj kot 90 dolarjev, zdaj so splezale nad 240 dolarjev. To pomeni 170-odstotno rast v petih mesecih. Navzgor so šle letos tudi preostale delnice tehnoloških velikanov.

Borzni komentar Popandemično gospodarstvo kot Mona Liza

26.04.2023

Novica o visokih četrtletnih odlivih depozitov iz banke First Republic je na borze vrnila pomisleke, kakšno je zdravje ameriških regionalnih bank, ki so zelo pomemben dejavnik pri financiranju srednje velikih podjetij.

Borzni komentar Skeptiki bančnega sistema aprila izgubili milijardo dolarjev

23.04.2023

Petrol je napovedal zelo nizko dividendo, Cinkarna, da dividende letos sploh ne bo izplačala. Se je bati, da bo Ljubljanska borza, ki je letos med najdonosnejšimi v Evropi, izgubila sloves borze, ki ponuja delnice z visokimi dividendnimi donosi?

Odbojka Kamničanke v krču do 7. naslova, sledi podpisovanje pogodb za novo sezono

21.04.2023

Čeprav Gašper Ribič poudarja, da tako kakovostne ženske ekipe še ni treniral, ga je čakalo veliko dela, da je odbojkarice Calcita Volleyja psihološko dvignil do te mere, da so v finalu DP-ja dokaj suvereno ubranile naslov.

Borzni komentar Največje krčenje ponudbe denarja po veliki depresiji

19.04.2023

Na delniških trgih je še naprej opaziti zmerno pozitivno ozračje, vseevropski Stoxx 600 je na 14-mesečnem vrhu, borza v Parizu pa rekordno visoko, saj luksuzne znamke zaradi sprostitve omejitev na Kitajskem ustvarjajo vse večje dobičke.

Istrski maraton Veter pihal v pravo smer, na 10 km navdušil sedemletni tekač

17.04.2023

9. Istrski maraton je ob Obalo privabil 2700 udeležencev, ki so na treh razdaljah tekli s pogledom na morje in zasnežene hribe. Na 42 km je zmagal Jure Orehek (2:41:42), na 21 km Tadej Osvald in Anja Fink.

Borzni komentar Goljat zmaguje ali kaj sploh še ostane malim bankam

16.04.2023

Vrstijo se ugibanja, kako bodo marčevske turbulence na ameriškem bančnem trgu vplivale na gospodarstvo. Tudi Fed zdaj "priznava", da se bodo ZDA težko izognile recesiji. Wall Street vseeno še naprej pridobiva, Dow Jones je šel 4. teden zapored navzgor.

Odbojka Kamničani nad večne tekmece sproščeno in z veliko energije

15.04.2023

Calcit Volley v finale DP-ja vstopa odločen, da že na prvi tekmi preseneti ACH Volley, kar bi bil lahko zelo pomemben psihološki prebrat. Da sta kakovost in predvsem tradicija na strani ACH Volleyja, pa seveda ni dvoma.

Borzni komentar Wall Street kljubuje kreditnemu krču in nevarnosti recesije

12.04.2023

Čeprav so razvita gospodarstva pred hudimi izzivi, centralne banke pa še ne bodo tako hitro končale cikla višanja obrestnih mer, delniški indeksi kar dobro kljubujejo vsem negotovostim, bitcoin pa je prebil mejo 30 tisoč dolarjev.

Stran 13 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov