Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Tomaž Okorn

Evforija v Stožicah Služba bo počakala, študij tudi: nogometaši bodo imeli na EP-ju ogromno podporo

21.11.2023

"Napeto do konca in nepozabno, gremo v Nemčijo," so se navijači veselili uspeha nogometašev. Nekateri kar niso hoteli domov: "Briga nas za jutri, bomo že prišli do šestih v službo." Najbolj sočna izjava večera: "Stojanović se je boril kot divji prašič."

Borzni komentar Strah pred zviševanjem obresti je zamenjalo upanje na skorajšnje zniževanje

19.11.2023

Denarni trgi prvič napovedujejo, da se bodo obrestne mere v evrskem območju prihodnje leto znižale za 100 bazičnih točk. Fed bi lahko ukrepal še bolj izrazito.

Borzni komentar Največji padec dolarja proti evru v zadnjem letu dni

15.11.2023

Inflacija se je v ZDA spet znižala, to pa je včeraj prineslo vidno olajšanje na delniških in obvezniških trgih, navzgor so šle tudi plemenite kovine, ne pa tudi kriptovalute. Pod močnim pritiskom je bil dolar.

Borzni komentar Visoke obresti: znak robustnosti gospodarstva ali razlog za skrb?

12.11.2023

Svetovno gospodarstvo se nepričakovano dobro upira vsem težavam, predvsem okolju visokih obrestnih mer, piše The Economist, vendar to ne bo dolgo trajalo. Najprej bo verjetno "popustil" potrošnik, ki bo kmalu porabil tisto, kar je prihranil med epidemijo.

Odbojka ACH-jev stroj za zmagovanje se je zataknil

09.11.2023

"Kot kapetan si nisem želel dopustiti, da nas spet tepejo in fantje so to vzeli resno," je bil po gladki zmagi Calcita Volleyja nad ACH-jem zadovoljen kapetan Uroš Pavlovič. Kamničani so zdaj prevzeli vlogo favorita državnega prvenstva.

Intervju Kasai ne bo odnehal, želja je še kakšen polet v Planici

09.11.2023

Skakalni trener Matjaž Zupan na Japonskem med drugim bdi tudi nad Noriakijem Kasaiem. V čem je skrivnost vitalnosti 51-letnika? Zupanu so se nekateri japonski običaji sprva zdeli malce smešni, a jih v resnici pogreša, ko se vrne v domovino.

Borzni komentar Kdo ima prav: hedge skladi ali mali vlagatelji?

08.11.2023

Wall Streetu je uspel najdaljši pozitivni niz v zadnjih dveh letih, saj je indeks S & P 500 včeraj pridobival že sedmi dan zapored. Vseeno je ta teden opaziti nekaj več previdnosti kot prejšnji teden, veseli pa, da se je nafta zadnje dni opazno pocenila.

Borzni komentar Rekordna tedenska rast delnic in rekordna letna rast zadolževanja

05.11.2023

Slaba novica za gospodarstvo je bila spet dobra za Wall Street: v ZDA je bilo oktobra ustvarjenih manj delovnih mest od napovedi, to pa je podžgalo delniške indekse, saj morda Fed res ne bo več višal obrestnih mer. Dolar je padel, prav tako cene nafte.

Borzni komentar Največ tvega tisti, ki v nedogled vztraja v bančnih depozitih

01.11.2023

Sloviti švicarski alpinist Dani Arnold, ki je ob svojih hitrostnih podvigih nenehno na tanki meji med življenjem in smrtjo, je na vprašanje, ali varčuje v delnicah, nekoč odgovoril: "Ne, zdijo se mi preveč tvegane!"

Borzni komentar Nova zmaga Michaela Burryja: "short" na ameriški trg je uspel

29.10.2023

Oktober ni pomiril strasti na finančnih trgih. Wall Street je tudi uradno v fazi popravka, delnice tehnoloških velikanov so pod vse večjim pritiskom, zlato je splezalo nad 2000 dolarjev, vrednost bitcoina se je letos podvojila.

Borzni komentar Je kriptozime konec? Bitcoin v tem mesecu poskočil za 30 odstotkov!

25.10.2023

V času velike negotovosti na finančnih trgih, ko celo tako varne naložbe, kot so državne obveznice, dramatično izgubljajo vrednost, je nenadoma zablestela najbolj tvegana naložba – bitcoin. Kaj je v ozadju 20-odstotne tedenske rasti in skoka nad 35.000 $?

MMC v gibanju Barbike, boksar in sodelavci v tekaškem ringu

23.10.2023

"Tudi če bom zadnji, se mi *ebe," je 73-letni tekač surovo predstavil svojo neobremenjenost z izidom na Ljubljanskem maratonu. Pomembna je izkušnja, bolj kot svojih rezultatov se spominja zgodb, ki jih je pisal tudi s Heleno Žigon.

Stran 7 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov