Bavčar s pravnimi manevri uspešno zavlačuje odhod v zapor. Foto: BoBo
Bavčar s pravnimi manevri uspešno zavlačuje odhod v zapor. Foto: BoBo


Višje sodišče je po besedah Bavčarjevega zagovornika Marka Bošnjaka ugodilo pritožbi v zvezi s prošnjo za odložitev prestajanja zaporne kazni in zadevo vrnilo okrožnemu sodišču v vnovično odločanje, je poročal Radio Slovenija.
Bavčar, ki bi moral v zapor že tretjega oktobra, je zaprosil za odlog zaradi zdravstvenih razlogov, a je okrožno sodišče v Ljubljani njegovo prošnjo zavrnilo. Zato se je pritožil na višje sodišče, ki je zdaj zadevo vrnilo na prvo stopnjo, nekdanjemu predsedniku uprave Istrabenza pa tako še nekaj časa ne bo potrebno v zapor.
Enako prošnjo je na okrožno sodišče naslovil tudi Bavčarjev soobsojenec Boško Šrot, vendar tudi njegovi zahtevi sodišče ni ugodilo. Zato se je Šrot že pritožil na višje sodišče, kjer je zadeva še v obravnavi. Če bo višje sodišče zavrnilo Šrotovo pritožbo, bo - tako njegov zagovornik Blaž Kovačič Mlinar - Šrot moral v zapor.

Spomnimo, Bavčar in Šrot sta bila obsojena zaradi preprodaje sedmih odstotkov delnic Istrabenza leta 2007, s čimer sta Pivovarno Laško oškodovala za več milijonov evrov, samo Bavčar pa je iz tega posla dobil več kot 21 milijonov evrov.