Črnigoj je zbrane novinarje samo pozdravil, na vprašanja pa ni želel odgovarjati. Foto: FPA
Črnigoj je zbrane novinarje samo pozdravil, na vprašanja pa ni želel odgovarjati. Foto: FPA

Pred izhodnimi vrati ga je pričakala žena in pohitela sta mimo novinarjev, poroča koprska dopisnica Eugenija Carl. Na vprašanje, ali je odslužil pravično kazen in ali bi danes v poslu z letališkim stolpom na Brniku storil kaj drugače, ni želel odgovarjati. Skočil je v avto in se naglo odpeljal, bil pa je tudi vidno shujšan.
Kazen v primeru Čista lopata je v koprskih zaporih Črnigoj začel prestajati 29. junija lani, iztekla bi se mu konec avgusta. Kot je povedal Črnigojev odvetnik Janez Koščak, je že maja izpolnjeval pogoje za predčasni izpust iz zapora, ki mu ga niso odobrili.

To je bilo verjetno, kot je nadaljeval, povezano s sojenjem v zadevi Stavbenik. Novogoriško okrožno sodišče je namreč decembra lani v zvezi z nakupom in nato prodajo delnic Stavbenika vodilnim zaposlenim v Primorju leta 2001 odločilo, da je kriv zlorabe položaja in povzročitve velike gospodarske škode, ter mu prisodilo triletno zaporno kazen.

Vendar je Višje sodišče v Kopru sodbo razveljavilo in jo vrnilo v ponovno odločanje okrožnemu sodišču. Črnigoj je nato znova zaprosil za predčasni izpust, in tokrat so mu ugodili.