Obravnava se bo nadaljevala 6. februarja. Če ne bo zapletov, pa se bo postopek končal v kratkem, je dejala tožilka Tatjana Devčič Svetek. Foto: EPA
Obravnava se bo nadaljevala 6. februarja. Če ne bo zapletov, pa se bo postopek končal v kratkem, je dejala tožilka Tatjana Devčič Svetek. Foto: EPA
Sojenje v primeru Lipa gre naprej

Priče so povedale, da je množica potiskala od spredaj in od zadaj, varnostnika pa sta sprednjo ograjo potiskala proti množici. Videli so enega ali dva varnostnika, nekateri pa sploh nobenega.

Več mladih je padlo po tleh
Irma Bečirovič je dejala, da je padla po tleh in se udarila v glavo, a so jo nekateri fantje potegnili na drugo stran betonskega zidu, nato pa je šla v lokal. Za varnost sta po njenih besedah skrbela dva varnostnika, opazila pa je tudi žensko v beli halji, za katero ni vedela, kaj je njena naloga. Dodala je, da so še pol ure po tem, ko sta pred Lipo obležali mrtvi dekleti, pred lokalom pobirali vstopnino.

Matej Kočar je dejal, da je tudi sam v množici padel po tleh, a se ni poškodoval. Dodal je, da je na parkirišču z družbo pil alkohol, kar je počelo tudi več drugih. Za varnost je skrbelo nekaj varnostnikov, je dejal. Martina Kaligarič je zaradi potiskanja množice padla po tleh in se onesvestila, ob tem pa utrpela pretres možganov in počeno levo rebro. Iz množice so jo izvlekli drugi. Špela Papež pred lokalom tisti večer ni videla nobenega varnostnika, dejala je, da je videla samo redarja, ki je v lokal spuščal po sedem ljudi. Ko je zagledala pokojni dekleti pa je poklicala reševalno vozilo.

Varnostnikov od nič do nekaj
Katarina Živadinov Štebe pa je na zabavo prišla skupaj s pokojnima Natalijo in Anjo. A se je družba razdelila in zato ni videla, kaj se je zgodilo z dekleti. Sama je videla dva varnostnika, enega pred vhodom, drugega pa v garderobi. Kot zadnja priča je nastopil Žan Ošlak, ki je potrdil zgodbo drugih prič. Vsi so tudi dejali, da so zabavo oglaševali prek radia, interneta, z letaki po šolah, zato je bilo pričakovati, da bo obiskovalcev veliko.

Sojenje v primeru Lipa gre naprej