Zavašnika so na Dobu čakali zaman. Foto: MMC RTV SLO
Zavašnika so na Dobu čakali zaman. Foto: MMC RTV SLO
Kje je Zavašnik?

Na policiji so zatrdili, da so Roberta Zavašnika v treh mesecih že večkrat iskali na njegovem domu in na krajih, kjer naj bi se zadrževal, a neuspešno. Njegov zagovornik Milan Vajda je zatrdil, da Zavašnik pred nikomer ne beži, ampak samo zahteva pravično sodbo ter da ne ve, kje je njegova stranka, poroča TV Slovenija.

Množica do smrti poteptala tri dekleta
Kot je znano, se je 23. decembra 2005, nekaj pred 22. uro pred lokalom Lipa v Spodnjih Pirničah pri Medvodah zgodila huda nesreča, v kateri so umrla tri dekleta. Pred lokalom se je ta večer zbralo več sto ljudi, ki jih v že poln lokal niso več spuščali.

Zaradi pritiska množice naj bi najprej popustila železna varnostna ograja, zaradi česar je nekaj sto ljudi padlo, množica pa jih je poteptala. Med njimi so bila tudi tri pokojna dekleta. Dve dekleti sta umrli takoj, tretja pa pozneje v ljubljanskem kliničnem centru.

Sodba od maja pravnomočna
Zavašniku so začeli soditi leta 2007, aprila leta 2008 pa je sodišče odločilo, da je kriv povzročitve splošne nevarnosti s hudimi posledicami. Sodbo je maja letos potrdilo tudi višje sodišče, s čimer je postala pravnomočna. Zavašnik bi se moral na prestajanje kazni na Dobu javiti junija.

Kje je Zavašnik?