Drame princes je cikel petih monoloških miniatur. Junakinje so napol mitologizirani ženski liki, ki svoje poganjajo iz korenin pravljičnega in medijskega sveta, prevlečenega z glazuro Schubertove skladbe Deklica in smrt. Foto: Peter Uhan
Drame princes je cikel petih monoloških miniatur. Junakinje so napol mitologizirani ženski liki, ki svoje poganjajo iz korenin pravljičnega in medijskega sveta, prevlečenega z glazuro Schubertove skladbe Deklica in smrt. Foto: Peter Uhan

V petih monoloških miniaturah ti pravljični in resnični ženski liki spregovorijo skozi igralke Slovenskega mladinskega gledališča – Damjano Černe, Dašo Doberšek, Janjo Majzelj, Anjo Novak in Marušo Oblak ter ponekod v dialogu z moškim – Borisom Kosom v vlogi Lovca, Princa in Fulvia.
Predstavo o izkušnji žensk, njihovi resničnosti, ki se skriva za medijsko podobo ali olepotičeno pravljično, je po dramoletih avstrijske avtorice in Nobelove nagrajenke Elfriede Jelinek s skupnim naslovom Smrt in deklica režiral eden najpomembnejših poljskih režiserjev mlajše generacije Michał Borczuch, dramolete pa je priredil poljski dramaturg Tomasz Śpiewak.
Nore ženske v gledališču
V sredo, 6. 1., bo po predstavi, to je ob 21.30, potekal tudi pogovor Nore ženske v Mladinskem, kjer se bo Rok Vevar, vodja programskega sklopa Mladinsko Dialog, z igralkami Damjano Černe, Dašo Doberšek, Natašo Barbaro Gračner in Marinko Štern pogovarjal o likih "norih žensk" v uprizoritvah - od letošnjih Dram princes do Susn Herberta Achternbuscha, ki jo je leta 1993 v SMG-ju postavil Eduard Miler.

V sodelovanju s Slovenskim mladinskim gledališčem podarjamo trikrat po dve vstopnici za predstavi v sredo, 6. 1., in soboto, 9. 1., obakrat ob 19. uri.

Srečni nagrajenci so: Tomaž Krec, Katarina Koprivnikar in Tina Zorko.

Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.