Mamma Mia! spada med najbolj priljubljene muzikale na svetu, po njem pa je bil posnet tudi zelo uspešen istoimenski film. Foto: Facebook: Ljubljana Festival
Mamma Mia! spada med najbolj priljubljene muzikale na svetu, po njem pa je bil posnet tudi zelo uspešen istoimenski film. Foto: Facebook: Ljubljana Festival
false
Utrinek z vaj. Foto: Facebook: Ljubljana Festival

Muzikal po besedah režiserja Juga Radivojevića prinaša potrditev prepričanja, da se sanje lahko uresničijo, ne glede na to, kako dvomimo o njih. V vlogah članic udarnih Dinamitk se bodo predstavile Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, medtem ko bo solze v oči priklicala romantična poroka med Sophie, ki jo igra Lea Bartha, in Skyem, ki ga upodablja Matjaž Kumelj. V vlogah treh potencialnih očetov Sophie nastopajo Gojmir Lešnjak - Gojc, Uroš Smolej in Marjan Bunič.

Omenjeni muzikal si je v 26 letih, kolikor je minilo od premiere na West Endu, tam in v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo že več kot 54 milijonov gledalcev. Muzikal so že uprizorili v Beogradu, v teh dneh mu sledita Ljubljana in Zagreb.

Za kostumografijo je poskrbela Bojana Nikitović, za scenografijo Aleksandar Denić in koreografijo Mojca Horvat. Za slovenski prevod 23 Abbinih pesmi, kot so Money, Money, Money, Chiquitita, Dancing Queen, Waterloo in The Winner Takes It All, je poskrbel Tomaž Domicelj. Glasbeno vodstvo je prevzel Patrik Greblo.

Junijska premiera in ponovitve muzikala so razprodane, vstopnice pa so še na voljo za avgustovske ponovitve v sklopu 63. Ljubljana festivala.