Jacksonov pogreb so že večkrat prestavili. Zares naj bi ga pokopali 3. septembra. Foto: Reuters
Jacksonov pogreb so že večkrat prestavili. Zares naj bi ga pokopali 3. septembra. Foto: Reuters
Katherine in Michael Jackson
Katherine Jackson ni želela, da bi Michaela pokopali na njegov 51. rojstni dan. Foto: EPA

Kralja popa naj bi sicer pokopali že 29. avgusta, ko bi praznoval 51. rojstni dan, a se je družina sprla. Predvsem pevčeva mati Katherine Jackson ni želela, da bi njenega sina k zadnjemu počitku položili na njegov rojstni dan. Pogrebna slovesnost je tako napovedana za 3. september ob 19.00 po tamkajšnjem času, udeležiti pa se je bodo smeli le člani Jacksonove družine in njegovi bližnji prijatelji. Jacksonova družina bo morala za slovesnost plačati okoli 150.000 ameriških dolarjev; večina denarja bo namenjena plačilu policije, ki bo zaprla ulice okoli pokopališča Forest Lawn in območje nadzirala tudi iz zraka.

Sprva so razmišljali, da bi Jacksona morda pokopali kar na njegovem ljubljenem posestvu Neverland, vendar se okoliški prebivalci in tamkajšnje oblasti s tem niso strinjali in tudi sicer v ZDA ni mogoče pokopavati ljudi zunaj uradno določenih pokopališč. Neverland tudi ni bil več stalno prebivališče Michaela Jacksona, saj ga je leta 2006 zaradi finančnih težav zapustil. Veliki zvezdnik popglasbe bo tako počival na pokopališču, na katerem so pokopali že več deset osebnosti, ki so zaznamovale Hollywood in popularno glasbo zadnjih sto let.

Odločna Katherine Jackson
Jacksonova mati, ki je preprečila pogreb na zvezdnikov rojstni dan, je tudi sicer po Jacksonovi smrti v središču pozornosti. Gospe, ki se prej ni dosti pojavljala v javnosti in katere edina vidna vloga v popkulturi je bilo oblikovanje oblačil za nastope skupine The Jacksons' Five, je namreč Michael Jackson v svoji oporoki zaupal skrbništvo nad svojimi otroki. Poleg tega je Katherine Jackson tudi že napovedala, da bo preprečila načrtovano potujočo razstavo sinovih spominkov. Napovedala je tudi tožbo proti zdravniku Murrayju, glavnemu osumljencu za Michaelov 'umor', in proti podjetju AEG Live, ki je zdravnika najelo, da bi Michaela na nogah obdržal do konca napovedane serije londonskih koncertov.