Aktualno
link
Na letošnji jubilejni izdaji festivala Mladi levi bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav.
Film
link
Badjurovo nagrado 2017 prejme producent Franci Zajc
1
17. avgust 2017 ob 19:09 Eden najuspešnejših slovenskih producentov Franci Zajc bo Badjurovo nagrado prejel na 20. festivalu slovenskega filma. Njegova dela so oblikovala in zaznamovala slovensko kulturo zadnjih 25 let.
Več novic ...
Oder
link
Tadej Brdnik ob čipki Eve Petrič vpeljal festival Battery
15. avgust 2017 ob 11:08 Letošnji festival na prostem Battery, ki vsako leto Manhattan preplavi s plesnimi koreografijami z vsega sveta, se je letos začel s sporočilom o pomenu medkulturnega razumevanja.
Več novic ...
Razstave
link
Hranite doma katero od platen Ivane Kobilce ali gradivo o njej?
1
17. avgust 2017 ob 14:07 Priljubljenost del Ivane Kobilce je še danes izredno velika - uporabljajo jih v reklamah, njena podoba pa je bila natisnjena tudi na nekdanjih slovenskih bankovcih.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Biser Bojane
12. avgust 2017 ob 17:16 Avdiovizualna produkcija balkanskih držav, v prvi vrsti tistih, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje skupne domovine, se je v zadnjih letih močno okrepila.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Mihajlov Trio - Redemption & Submission
1
27. julij 2017 ob 15:00 Presneto dobro mu gre, pa čeprav je le Počasen vlak. Velenjski trio zveni zavzeto in tehnično brezhibno.
Več novic ...
Glasba
link
Brežiški festival Seviqc v polnem zagonu, sledi še pet koncertov
17. avgust 2017 ob 20:22 Festival stare glasbe Seviqc 2017 se bo s koncem avstrijskega vokalnega seksteta Hortus Musicus v Hudičevem turnu v Soteski v Občini Dolenjske Toplice 24. avgusta prevesil v drugo polovico.
Več novic ...
Knjige
link
Ni bila vse zgolj fikcija: znani kitajski pisatelj večkratni morilec
1
17. avgust 2017 ob 15:27 "Dve desetletji sem živel v strahu – vedel sem, da bo prišel ta dan," je med drugim zapisal kitajski pisatelj v enostranskem pismu svoji ženi, potem ko so ga aretirali zaradi štirikratnega umora, ki ...
Več novic ...
Drugo
link
Je na obzorju ukinitev enote za umetnost in starine pri Scotland Yardu?
2
17. avgust 2017 ob 12:43 V Veliki Britaniji so se pojavile domneve, da se obeta ukinitev enote za umetnost in starine, ki je delovala v okviru Scotland Yarda, saj so tri njene detektive po novem premestili z namenom, da ...
Več novic ...
Beremo
link
Aleš Jelenko, Helena Zemljič: Kontejner
15. avgust 2017 ob 11:56 Šalamunizem. Silovitost novejše slovenske umetniške besedne usmeritve, ki jo je pred vsaj pol stoletja sprožil Tomaž Šalamun z objavo pesniške zbirke
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Tudi Maribor kmalu bogatejši za Pogačnikov geopunkturni krog
26
10. avgust 2017 ob 16:23 Marko Pogačnik je svoje kozmograme postavil že na nekaj koncev Slovenije in tudi drugje po svetu.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Siddharta Gavtama - Buda
17. avgust 2017 ob 22:04 Ne premišljuj o preteklosti in ne sanjaj o prihodnosti ter raje svoj um usmeri na tukaj in zdaj.
Več novic ...
Kazalo