Aktualno
link
Velikokrat slišimo, da pozabljamo na pravilno rabo rodilnika, manj pogosto pa govorimo o prav tako pogostem pojavu, ki zadeva srednji spol.
Film
link
Zgodovina ljubezni: Sonja Prosenc snema svoj novi celovečerec
27. junij 2017 ob 12:54 V Gorici je v ponedeljek padla prva klapa filma Zgodovina ljubezni režiserke in scenaristke Sonje Prosenc, njenega prvega celovečerca po festivalski uspešnici Drevo, ki je Prosenčevo uvrstila na ...
Več novic ...
Oder
link
SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema
26. junij 2017 ob 18:02 V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.
Več novic ...
Razstave
link
Španski kralj se prvič uradno poda na razstavo, na razstavo NSK
12
27. junij 2017 ob 17:32 V Madridu so ob navzočnosti španskega kralja Filipa VI. in predsednika RS Boruta Pahorja ter ministra za kulturo Toneta Peršaka odprli razstavo NSK – Od Kapitala do kapitala.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči
6
25. junij 2017 ob 14:36 Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost
3
26. junij 2017 ob 08:36 Nenavaden naslov obeta, razkriti vsebini uspe prepričati, a sproža pomisleke. Zdi se, da je albumska predstavitev kantavtoričinega notranjega sveta dosledna in dovolj iskrena, da ji gre verjeti.
Več novic ...
Glasba
link
Nasprotovanja koncertu Svetlane Makarovič, ker v ospredje postavlja rdečo zvezdo
178
27. junij 2017 ob 18:16 Na ljubljanski upravni enoti so prejeli zahtevo za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo , na katerem bo v četrtek nastopila Svetlana Makarovič in približno 100 nastopajočih.
Več novic ...
Knjige
link
20 let Harryja Potterja: čarovnik, ki je sprožil bralsko revolucijo
9
26. junij 2017 ob 12:26 Življenjska zgodba JK Rowling je z leti postala skoraj ponarodela, navdihujoča prilika o nujnosti vztrajanja in zaupanja vase.
Več novic ...
Drugo
link
Kako oddaljen je v resnici svet, v katerem bodo ljudi nadomestili stroji?
3
27. junij 2017 ob 20:49 Premišljevanje o tem, kaj bi za človeštvo pomenilo, ko bodo njegove roke v celoti zamenjali stroji, imajo v umetnosti že dolgo zgodovino.
Več novic ...
Beremo
link
Ana Schnabl: Razvezani
20. junij 2017 ob 09:30 Njen pogled bi se razplastil kot prst: na površju prezir, ena plast globlje strah, dve plasti globlje jeza, tri plasti globlje osamljenost in najgloblja plast, plast, ki bi komaj še dihala, upanje.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Lep pozdrav, saj veš, čigav: Počitnice v nekdanji Jugoslaviji
19
20. junij 2017 ob 11:04 Leta 1947, takoj po koncu 2. svetovne vojne, je jugoslovanska vlada za zaposlene uvedla dopust, plačanemu dopustu je leta 1965 sledil letni dodatek za dopust: regres.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Walt Whitman
1
27. junij 2017 ob 21:26 Mislim, da dolgo ne bom počel drugega, kot poslušal.
Več novic ...
Kazalo