Aktualno
link
Ekipa raziskovalcev na mednarodni vesoljski postaji prestreže sondo, ki se z Marsa vrača z različnimi vzorci.
Film
link
V Los Angelesu javna slovesnost za Carrie Fisher in Debbie Reynolds
26. marec 2017 ob 09:53 Prijatelji in oboževalci so se na Hollywood Hills s posebno spominsko slovesnostjo spomnili Debbie Reynolds in Carrie Fisher, ki sta se decembra poslovili zgolj en dan narazen.
Več novic ...
Oder
link
Sokol! in Ottetto: Slovenski plesalci se predstavijo v Mainzu
26. marec 2017 ob 16:30 Z vrnitvijo k enemu izmed mejnikov v slovenski sodobnoplesni produkciji, predstavi Kako sem ujel Sokola iz leta 1991, se na festivalu tanzmainz 2 v Mainzu danes predstavljata Iztok Kovač in Janez ...
Več novic ...
Razstave
link
Mrtvi diktatorji kot rekvizit za odličen selfi?
8
25. marec 2017 ob 19:05 Truplo Mao Cetunga, nekdanjega voditelja Ljudske republike Kitajske, ki je v deželi vpeljal komunizem, počiva na kraju, kjer ga najbrž nihče ne bi iskal: v Hongkongu.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Mirni zaliv
24. marec 2017 ob 21:08 Kdor se je na projekcijo filma Mirni zaliv Bruna Dumonta odpravil s še živim spominom na njegovi prvi dve celovečerni deli, ki sta Dumonta tako silovito izstrelili med največja imena sodobnega ...
Več novic ...
Poslušamo
link
Hamo & Tribute 2 Love - 3p
28. februar 2017 ob 14:56 Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Več novic ...
Glasba
link
Noctiferia v Drami? Ne bodo se tresle šipe.
25. marec 2017 ob 17:21 Prvaki domače metalske scene, zasedba Noctiferia, so lani s svojim prvim akustičnim albumom Transnatura dokazali, da njihova glasba svoj čar ohrani tudi brez "težkih" ritmov.
Več novic ...
Knjige
link
Lara Paukovič: "Slovenci smo tak narod, da težko sprejmemo druge"
52
25. marec 2017 ob 06:16 Zdi se mi, da smo Slovenci tak narod, da zelo težko sprejmemo druge, ker se nam vedno zdi, da nam kakšen priseljenec odžira kaj, kar nam po naravi pripada, pravi mlada pisateljica Lara Paukovič.
Več novic ...
Drugo
link
Z umetnostjo proti nestrpnosti: od holokavsta do migracij danes
7
26. marec 2017 ob 11:37 V Ljubljani se začenja mednarodni festival Hiša strpnosti, ki bo s pomočjo filmske umetnosti in pričevanji preživelih iz druge svetovne vojne spodbujal razmislek o pomenu sprejemanja drugačnosti ter ...
Več novic ...
Beremo
link
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega
23. marec 2017 ob 08:40 Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Portreti sodobnikov: kulturniki v fotoobjektivu Uroša Abrama
15. marec 2017 ob 13:40 Uroš Abram je tisti fotograf, ki portrete kulturnikov v tedniku Mladina pospremi s fotografskimi portreti - portreti, ki presegajo format zgolj informativne upodobitve. Dokaz?
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Iztok Mlakar
2
26. marec 2017 ob 18:29 Zanimajo me junaki, ki ohranjajo nekje v sebi optimizem, vero v to, da je svet lahko boljši, pa čeprav jih vedno dobijo po nosu.
Več novic ...
Kazalo