Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kultura

Gledamo Razstava van Gogha v Trstu: poplava informacij zasenči potezo velikega revolucionarja umetnosti

Čeprav prinaša razstava v tržaškem Muzeju Revoltella v našo bližino dela iz druge največje zbirke Vincenta van Gogha na svetu, pa žal zamudi priložnost, da ob srečanju z enim najbolj cenjenih umetnikov vseh časov vzpostavi pristno vizualno izkušnjo.

6

EPK GO 2025 Za direktorico zavoda GO! 2025 je imenovana Mija Lorbek

Mestni svetniki novogoriške občine so za novo direktorico javnega zavoda GO! 2025 imenovali sedanjo vršilko dolžnosti direktorice Mijo Lorbek. Funkcijo prevzema, dobrega pol leta preden mesti uradno prevzemata naslov Evropske prestolnice kulture.

Nagrada za oblikovanje Tomatu Koširju prestižna nagrada za odmevno naslovnico o Gazi

Mednarodna organizacija Type Directors Club je razglasila zmagovalce 70. prestižnega natečaja TDC70, med katerimi je tudi oblikovanje Objektiva Tomata Koširja. "Pobudo za naslovnico sem dal, da se odzovemo z vizualnim komentarjem," pravi.

1

Arhitekturne nagrade Nagrada za študijski prostor v duhu arhitekture Ludwiga Miesa van der Roha

Nagrado EU-ja za sodobno arhitekturo oziroma nagrado, poimenovano po arhitektu Ludwigu Mies van der Rohu, tokrat prejme študijski paviljon tehnične univerze v Braunschweigu.

1

Film in TV Umrl je francoski režiser Laurent Cantet

V 64. letu starosti je bitko z boleznijo izgubil francoski režiser Laurent Cantet, ki je za dramo Razred leta 2008 v Cannesu prejel zlato palmo.

Beremo Angus Phillips, Miha Kovač: Je to knjiga?

Potem ko je bilo več desetletij bolj ali manj jasno, kaj je knjiga in kaj ne, je razvoj digitalnih in drugih tehnologij zadnjih let v naslov monografije Angusa Phillipsa in Mihe Kovača Je to knjiga? vnesel vprašaj.

Več kulturnih novic

Knjige Skupna pobuda 14 slovenskih založnikov za stabilnejšo prihodnost knjižnega založništva

Direktorji in odgovorni uredniki 14 slovenskih založb so podpisali skupno pobudo za ureditev in izboljšanje razmer slovenskega knjižnega založništva v javnem interesu. To je po njihovih besedah že od osamosvojitve v slabem položaju.

1

Sodni preobrat Obsodba posilstva Harveyja Weinsteina razveljavljena. "Žrtve bodo morale prestati še eno sojenje."

Newyorško vrhovno sodišče je razveljavilo obsodbo hollywoodskega mogotca Harveyja Weinsteina za posilstvo iz leta 2020, ker ni bil deležen poštenega sojenja. 72-letni Weinstein bo ostal v zaporu zaradi ločene obsodbe za posilstvo.

3

Film in TV Filmski snemalci nagrado iris za življenjsko delo letos podelili Valentinu Perku

Združenje filmskih snemalcev je podelilo nagrade iris za filmsko fotografijo. Valentin Perko, znan po filmih Petelinji zajtrk in Ekspres, ekspres, je prejel nagrado za življenjsko delo. Nagrade so skupno podelili v šestih kategorijah.

1

Mozart proti Salieriju: spletke in intrige na dvoru Jožefa II.

Govorice o "sumljivih" okoliščinah Mozartove smrti so že v času romantike prerasle v mit – danes bi temu rekli "teorija zarote", ugotavljajo v SNG-ju Maribor. Predstava Amadeus nanj gleda skozi Salierijeve (zamerljive) oči.

2
Več

Recenzije

Ocena serije Baby Reindeer: resnična zgodba o obsedenosti in zalezovanju

"Če tvoje življenje ni vredno tega imena, ti ga lahko sploh kdo uniči?" se sprašuje Donny Dunn, faliran komik, ki z morbidno fascinacijo opazuje, kako obsedena zalezovalka pronica v vse pore njegovega življenja. "Zakaj sem kar pustil, da se to dogaja?"

10

Gledamo Državljanska vojna

V letu predsedniških volitev v ZDA bi od distopičnega filma z naslovom Državljanska vojna verjetno pričakovali namerno karikiran portret polarizirane ameriške družbe, ki prerokuje padec demokracije. Na srečo je Alex Garland ubral težjo pot.

43

Beremo Denis Škofič: Tuskulum

Pesnik Denis Škofič se je v prvencu Sprehajalec ptic pred dobrim desetletjem poigraval z nadrealističnimi zasuki jezika, štiri leta zatem je v zbirki Seganje raziskoval različne pomene naslovnega izraza. Obe zbirki sta bili nominirani za Jenkovo nagrado.

Več

Intervjuji

Več

Presek dneva

Izbor

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov