Golobič je podatke o svojem deležu v Ultri zamolčal javnosti, medtem ko je Kosovo komisijo seznanil s svojim premoženjem. Foto: MMC RTV SLO
Golobič je podatke o svojem deležu v Ultri zamolčal javnosti, medtem ko je Kosovo komisijo seznanil s svojim premoženjem. Foto: MMC RTV SLO
Brazilska letala so v oceanu odkrila moški trupli in razbitine letala.
Svetlana Kuznecova
Kuznecova je slavila v Parizu.



Na začetku tedna je medije preplavila novica, da je nad Atlantskim oceanom izginilo letalo družbe Air France na poti iz Brazilije v Francijo z 228 ljudmi na krovu. Vzroki nesreče še niso znani.

Novico o nesreči je kmalu zatem izpodrinilo javno opravičilo predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča, ker je javnosti prikril svoj lastniški delež v podjetju Ultra. Opozicija meni, da bi zaradi tega moral odstopiti, premier Pahor pa mu je za odločitev dal čas do konca prihodnjega tedna.

Tretji veliki dogodek preteklega tedna so volitve v 736-članski Evropski parlament, ki bodo dale odgovor na vprašanje, katerih sedem Slovencev bo zasedlo svoja mesta v Strasbourgu.

In medtem ko Umar ugotavlja, da je v zadnjih mesecih mogoče opaziti prva znamenja stabilizacije svetovnega gospodarstva, je iz ZDA prišla novica o žalostnem koncu
ene izmed velikih ameriških zgodb. Avtomobilski gigant General Motors je šel v stečaj.

Medtem pa usoda Infond Holdinga Boška Šrota, ki mu NLB ni podaljšal kredita, še ni znana. Bo denar prišel iz prodaje dela Mercatorja Italijom ali Hrvatom ali pa bo delež prevzela država?

Britanski premier Gordon Brown se ne da - iz tira ga ni vrgel niti odstop več ministrov. Odločen je, da bo ostal in preoblikoval vlado.

Košarkarji Uniona Olimpije so v enem izmed najmanj zanimivih finalov zadnjih let še enkrat gladko premagali Helios in osvojili 15. naslov državnega prvaka.

Dinara Safina znova ni zdržala pritiska. V finalu Roland Garrosa je naredila ogromno napak in Svetlana Kuznecova je slavila s 6:4 in 6:2.

Koncert ameriškega rockerja Lennyja Kravitza, ki bi moral v ponedeljek, 8. junija, nastopiti v
Hali Tivoli, je odpovedan zaradi bolezni.