Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropske volitve 2024 Tonin: Začetek konca Golobove vlade. Sajovic: Leva sredina zbrala več glasov kot desna.

Stranke analizirajo izide evropskih volitev. V SDS-u, Gibanju Svoboda, NSi-ju in Levici izražajo zadovoljstvo. Ljubljanski župan Zoran Janković sporoča, da je Ljubljana ostala levo mesto.

86

"Takšni primeri so redki" DVK na enem volišču našel eno glasovnico preveč, na drugem dve ponarejeni

Po zaprtju volišč je bilo v nedeljo na enem od volišč ugotovljeno, da je v glasovalni skrinjici ena glasovnica več, kot je bilo volivcev, na drugem volišču pa so našli dve ponarejeni glasovnici.

180

Slovenija Rezar: Sum, da je bil urad za preprečevanje pranja denarja spremenjen v tajno politično policijo

Predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume vmešavanja politike v delo policije in drugih organov Aleš Rezar meni, da ima komisija dovolj vsebine za pripravo vmesnega poročila, vendar jim bo do parlamentarnih počitnic verjetno zmanjkalo časa.

Konferenca o obnovi Ukrajine Zelenski v govoru nemškim poslancem posvaril pred ozemeljsko delitvijo Ukrajine

Ukrajinci se borijo proti ruskim poskusom razdelitve ozemlja njihove države, je v nemškem parlamentu dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je pred tem nagovoril udeležence konference za obnovo Ukrajine v Berlinu.

73

Preverite dokumente! V Nemčijo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev in 10 policistov

Nogometna zveza Slovenije (NZS) pričakuje, da se bo na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpravilo od 40.000 do 50.000 slovenskih navijačev, največ v München na tekmo proti Srbiji, ki bo prihodnji četrtek.

28

Novice

Nasilje Po napadu na učenca v OŠ Velika Dolina policija preiskuje povzročitev lahke telesne poškodbe

Učenca OŠ Velika Dolina, ki ga je v ponedeljek napadel sovrstnik, so zaradi poškodb hospitalizirali, po zadnjih informacijah pa naj bi bil lažje poškodovan. Od 130 učencev so v torek v šolo prišli le štirje. Ministrstvo pa pozdravlja odziv ravnateljice.

ZDA Hunter Biden kriv v vseh točkah obtožnice

Porota zveznega sodišča v Wilmingtonu se je odločila, da je sin ameriškega predsednika Hunterja Bidna v primeru nezakonitega nakupa pištole leta 2018 kriv v vseh treh točkah obtožnice. Sodnik bo kazen izrekel pozneje.

9

Slovenija Radio Študent: ŠOU v Ljubljani že osem mesecev prepoveduje snemanje sej študentskega zbora

Radio Študent opozarja, da ŠOU v Ljubljani že osem mesecev prepoveduje snemanje sej študentskega zbora. Na zadnjih dveh sejah so snemanje omejili z varnostniki. To razumejo kot grobo omejevanje novinarskega dela, zato zahtevajo umik prepovedi snemanj.

15

Šport

Matematični dokaz Odbojkarji že uvrščeni v Pariz!

Letošnje olimpijske igre v Parizu bodo za slovenski šport nekaj posebnega, saj bodo tam prvič nastopale rokometašice, zdaj pa je jasno, da bomo tam prvič videli tudi odbojkarje. Ta odločitev sicer še ni uradna, a matematika je jasna − Slovenija je na OI!

79

EP v atletiki Guček nocoj v finalu teka na 400 metrov z ovirami

Matic Ian Guček bo po državnem rekordu, ki ga je tekel v polfinalu, nocoj ob 21.05 nastopil v finalu evropskega prvenstva v Rimu v teku na 400 metrov z ovirami.

10

Slovenci že na prizorišču EP-ja Pristali v Nemčiji, v sredo dopoldne prvi trening v Wuppertalu

Slovenski nogometaši so nekaj minut po 17. uri z Brnika poleteli v Düsseldorf ter po uri in četrt leta pristali na nemških tleh. Zdaj se bodo odpravili v pripravljalno središče v Wuppertalu, kjer bodo nastanjeni med evropskim prvenstvom.

Dirka po Sloveniji Mohorič ob vrnitvi na cesto cilja na etapno zmago

Poškodba Mateja Mohoriča je preteklost in kolesar ekipe Bahrain Victorious že nestrpno čaka nastop na Dirki po Sloveniji, ki bo prva cestna po padcu v Flandriji konec marca. 29-letni Kranjčan v pripravi na Tour cilja na etapno zmago.

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Oglasno sporočilo

Posodobite računalnik z doživljenjskim Microsoft Officeom 2021 in Windowsom 11 že za 10,99 €

Microsoft Office je dokazano najpriljubljenejši paket programov za upravljanje s komunikacijo, kot je e-pošta, ustvarjanje vsebine, kot so besedilni dokumenti in preglednice, in urejanje projektov.

Konec cirkusa Nemški Sky in Fabrizio Romano: Šeško ostaja "rdeči bik"

Na dan odhoda nogometne reprezentance Slovenije v Nemčijo na evropsko prvenstvo je očitno le konec cirkusa okoli prvega slovenskega aduta. Benjamin Šeško ostaja član Leipziga, s katerim bo podpisal novo izboljšano pogodbo.

34
Več

Kultura

Na Grossmannovem festivalu V nasilni naravi: brutalna "razpoloženjska grozljivka", posneta s perspektive serijskega morilca

Na Grossmannovem festivalu, ki se v Ljutomeru začenja danes, bo – zunaj tekmovalnega programa – gostovala krvava konceptualna grozljivka V nasilni naravi, ki so jo po premieri na Sundanceu okronali za "revolucionarno reinterpretacijo slasherja".

5

Dediščina Slovensko arheološko društvo najvišje stanovsko priznanje podelilo Sneži Tecco Hvala

Slovensko arheološko društvo že 28 let podeljuje stanovske nagrade, arheološka odličja. Letos je najvišjo čast, nagrado za življenjsko delo, namenilo Sneži Tecco Hvala, znanstveni sodelavki ZRC SAZU, za njene vrhunske raziskovalne dosežke.

Francosko leposlovje Nodierova nagrajenka je Jedrt Maležič, ki se je potopila v urbani jezik Vernona Subutexa

Nodierevo nagrado za najboljši prevod iz francoskega v slovenski jezik za leto 2023 je prejela Jedrt Maležič za prevod romana Vernon Subutex II avtorice Virginie Despentes.

Več

Zabava in slog

Varno v hribe V gorah velik izziv predstavlja nepredvidljivo vreme, nujna je dobra pripravljenost

Pred poletno gorniško sezono, posebno zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer, pristojni pohodnike pozivajo k dobri predpripravi in poudarjajo, da so območja, prizadeta v lanskih poplavah, kot sta Koroška in Zgornja Savinjska dolina, spet varna za obisk.

5

Znani Ben Affleck in Jennifer Lopez po manj kot enem letu prodajata skupni dom

Ben Affleck in Jennifer Lopez sta lanskega junija skupaj kupila dvorec na Beverly Hillsu. Po manj kot letu skupnega življenja tam pa naj bi se zakonca, ki se stalno spopadata z govoricami o razhodu, odločila, da bosta skupno domovanje prodala.

1

Navijaška vročica Spremljanje prenosa nogometa na trgih: pozivajo k spoštljivemu navijanju

Ko bo na evropskem prvenstvu v nogometu tekmovala slovenska reprezentanca, bo zaživelo tudi območje za navijače ob pokriti tržnici. Ljubljanski župan Zoran Janković je ob tem pozval k spoštljivemu navijanju in spodbujanju slovenskih športnikov.

2

Znani Usain Bolt se je med dobrodelno nogometno tekmo poškodoval

Na dobrodelni nogometni tekmi v Londonu je sprinterska legenda Usain Bolt dobil poškodbo, zaradi katere so ga z igrišča odnesli na nosilih. Razkril je, da si je poškodoval ahilovo tetivo.

4

Nova raziskava Sloni naj bi se med seboj klicali po imenih

Raziskovalci so opazili, da se, ko slon nekaj zakliče drugi skupini slonov, včasih odzove samo eden. Ugotovili so, da med oglašanjem uporabljajo komponento, podobno človeškemu imenu, ki identificira določenega slona kot predvidenega naslovnika.

8
Oglasno sporočilo

Spremljajte nogometno vročico EURO 2024 na televizorjih Hisense

Le nekaj dni nas še loči od uradnega začetka nogometnega prvenstva. Ste pripravljeni?

Izidi Bakterija E. coli zmago na uvodni tekmi EP-ja v nogometu napovedala Nemčiji

Vloge napovedovalcev izidov na evropskem prvenstvu v nogometu tokrat niso prevzele živali, ampak mikroorganizmi, natančneje bakterija E. coli. Ta je napovedala, da bo na uvodni tekmi Nemčija premagala Škotsko.

9
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

203

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

161

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

219

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

177
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

1

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

2

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov