Alenka Bratušek ostaja tudi predsednica stranke ZaAB. Foto: MMC RTV SLO/EPA
Alenka Bratušek ostaja tudi predsednica stranke ZaAB. Foto: MMC RTV SLO/EPA
SDS
V sredo se obeta razgreta izredna seja DZ-ja. Foto: BoBo

Predstavnik za odnose z javnostmi poslanske skupine Slavko Gegič je ob tem povedal, da Bratuškova ostaja predsednica in odločitve za kongres ni. Na seji poslanske skupine so se sicer pogovarjali tudi o prihodnjem delu stranke, je dodal in zavrnil informacije, ki so se v javnosti pojavljale v zadnjih dneh, da se stranka odpravlja na kongres.

O terminih zasedanja organov stranke odloča - Bratuškova
Od izvršnega odbora in sveta stranke pa je po njegovih besedah odvisno, ali bo v prihodnje sprejeta drugačna odločitev. Spomnil je, da je ZaAB na ustanovnem kongresu konec maja izvolil tudi vse organe stranke, ki zdaj normalno delujejo. Terminski plan zasedanja organov stranke sicer še ni sprejet, saj se mora o tem se odločiti Alenka Bratušek, ki vodi izvršni odbor. Na seji poslanske skupine o tem ni govorila, je dodal Gegič.

Iz radijskih Dogodkov in odmevov pred sredino izredno sejo
SDS tudi za jutrišnjo sejo državnega zbora, na kateri bodo odločali o mandatu Janeza Janše, napoveduje predstavitve vseh argumentov in odločb tako našega sodišča kot Evropskega sodišča za človekove pravice, ki po njegovem mnenju govorijo o tem, da bi bil morebitni odvzem mandata Janši neustaven. Prizadevanja koalicije, da bi Janša ostal brez mandata, so označili za najpomembnejši krizni ukrep nove vlade, poslanec Branko Grims pa je takole odgovoril na vprašanje, ali naj bi nekaj poslancev ob morebitnem odvzemu mandata Janši vrnilo mandate: "Morda bi si kdo to res želel, vendar, kot smo povedali že večkrat, bomo poskrbeli, da se bo slišal glas resnice in pravnih argumentov. Tistih, ki jih stalno mečejo pod mizo. In to bomo storili z vsemi sredstvi, ki so nam v demokraciji na razpolago. Tu in še malo bolj proti severu. Poslanska skupina pa bo svoje delo opravljala tudi vnaprej in v celoti. Kaj pa bo storila koalicija, od katere so odvisne razmere v državnem zboru pri potrjevanju mandata, pa je seveda stvar te koalicije same."


Predstavila svoje videnje dogajanja
Je pa Bratuškova poslanski skupini podala svoj pogled na dogajanje v Bruslju in na zaslišanje pred pristojnima odboroma v Evropskem parlamentu, ki sta jo negativno ocenila. Bratuškova je od kandidature odstopila.