Miro Cerar dejavno išče ministrska kandidata, pravijo v SMC-ju. Foto: BoBo
Miro Cerar dejavno išče ministrska kandidata, pravijo v SMC-ju. Foto: BoBo


V kabinetu premierja so pojasnili, da bo ime kandidata v DZ-ju poslal v najkrajšem mogočem času v predvidenih rokih, a o mogočih kandidatih ne želijo govoriti. V SMC-ju po besedah namestnice vodje poslanske skupine Lilijane Kozlovič predsednik vlade in stranke dejavno išče novega ministrskega kandidata. Ker je to v njegovi pristojnosti, v SMC-ju o imenih ne želijo špekulirati.

V javnosti so se sicer pojavile špekulacije, da utegne gospodarski resor spet prevzeti nekdanji gospodarski minister Metod Dragonja, ki pa je član izvršnega odbora zdaj opozicijske stranke ZaAB. Nazadnje se je kot mogoč kandidat za novega gospodarskega ministra omenjal tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Janko Burgar.

V DZ-ju so pojasnili, da še niso prejeli Cerarjevega obvestila o odstopu ministra Jožefa Petroviča, ki je v petek nepreklicno odstopil, potem ko je v javnosti završalo zaradi njegove vloge v dogovorih DZS-ja, Mladinske knjige trgovine in Extra Lux pri prodaji pisarniškega materiala javni upravi.